Multiple myeloma

Guselkumab לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית הראה תוצאות חיוביות גם בטווח הארוך (Arthritis & Rheumatology)

מאת יהונתן ניסן, פרמדיק וסטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב

מחקר חדש שפורסם ב-Arthritis & Rheumatology בחן את יעילות ובטיחות הנוגדן החד שבטי Guselkumab בקרב מטופלים ממחקר ה-DISCOVER2, לאחר תקופת המחקר. המחקר הראה כי בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית שטרם טופלו בטיפול ביולוגי, guselkumab מספק שיפור מתמשך בתסמיני המחלה ושומר על פרופיל תועלת-סיכון חיובי עד השבוע ה-52.

Guselkumab, נוגדן אנושי חד-שבטי ספציפי לאינטרלוקין 23p19 (interleukin23p19), הראה יעילות ובטיחות בהשוואה לפלצבו במחקר “DISCOVER2. מחקר זה היה מחקר פאזה III שבחן במשך 24 שבועות את התרופה על חולים שטרם עברו טיפול ביולוגי עם דלקת מפרקים פסוריאטית (PsA). מחקר זה בחן את המשך התוצאות של מחקר “DISCOVER2” לאחר כשנה מתחילת הטיפול.

המחקר בחן 739 חולים שטופלו בנוגדן, מתוכם 93% סיימו את השבוע ה-52 של המחקר. 71% ו-75% מהמטופלים שטופלו כל 4 שבועות וכל 8 שבועות, בהתאמה, השיגו שיפור של מעל 20% מתחילת הטיפול לפי הקריטריונים של ה-American College of Rheumatology (ACR20) עד השבוע ה-52. שיעור המטופלים שהשיגו תגובת ACR50/ACR70 ותגובה עורית, הציגו פעילות מחלה מינימלית או נמוכה מאוד והראו שיפור בדקטיליטיס או באנטזיטיס בשבוע ה-24, נשמר עד השבוע ה-52. בנוסף, הרמות הנמוכות של ההתקדמות הרדיוגרפית, השיפור בתפקוד הפיזי ואיכות החיים הקשורה לבריאות, נשמרו גם כן עד השבוע ה-52.

מעטים מהחולים סבלו מזיהומים חמורים עד השבוע ה-52, ללא עדות לתגובה לשינוי המינון או הבדל בהשוואה לתקופה הראשונה של הניסוי. בנוסף, אף חולה לא פיתח זיהום אופורטוניסטי או נפטר במהלך תקופת המעקב.
למחקר ב-
Arthritis & Rheumatology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה