Multiple myeloma

תוצאות חיוביות לטיפול ב-Nivolumab לפני ניתוח בחולים עם סרטן ריאות (מתוך כנס ה-AACR)

תוספת Nivolumab (אופדיבו) לטיפול כימותרפי ניאו-אדג’וונטי הובילה לעליה משמעותית בשיעורי תגובה פתולוגית מלאה בחולים עם ממאירות ריאתית נתיחה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-American Association for Cancer Research.

המחקר הרב-מרכזי כלל חולים עם אבחנה חדשה של סרטן ריאות נתיח מסוג NSCLC, ללא מוטאציות EGFR או ALK. המחקר בחן שני משלבים אפשריים (מינון גבוה של Nivolumab עם כימותרפיה ומינון מותאם-משקל של Nivolumab עם Ipilimumab), בהשוואה לכימותרפיה בלבד.

החוקרים מדווחים כי 98% מהחולים בקבוצת הטיפול ב-Nivolumab וכימותרפיה ואלו בקבוצת הטיפול הכימותרפי קיבלו את הטיפול המיועד, כולל 94% ו-85% מהחולים שהשלימו את שלושת מחזורי הטיפול המתוכננים, בהתאמה.

שיעורי התגובה הפתולוגית המלאה עלו מ-2.2% עם טיפול כימותרפי בלבד ל-24.0% עם תוספת Nivolumab. ההבדל האבסולוטי של 22.8% בשיעורי תגובה פתולוגית מלאה תורגם ליחס סיכויים של 13.94 לטובת טיפול ניאו-אדג’וונטי עם Nivolumab וכימותרפיה (p<0.0001).

ההבדל בין הקבוצות היה גדול יותר כאשר ניתוח הנתונים הוגבל לחולים לאחר כריתה מלאה (30.5% לעומת 3.2%, בהתאמה). פינוי דנ”א של הגידול מהדם במהלך הטיפול הניאו-אדג’וונטי לווה בסיכוי גבוה יותר להשגת תגובה פתולוגית מלאה.

אירועים חריגים על-רקע הטיפול תאמו לפרופיל תופעות הלוואי המוכר של התרופות. שיעור האירועים החריגים בדרגה 3 ומעלה עמד על 34% עם Nivolumab וכימותרפיה ועל 37% בקרב חולים תחת טיפול כימותרפי בלבד.

מתוך כנס ה-AACR

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.