Multiple myeloma

שתיית קפה אינה מלווה בסיכון מוגבר להפרעות קצב (JAMA Internal Medicine)

מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine וכלל מידע אודות למעלה מ-300,000 משתתפים עולה כי שתיית קפה להנאה אינה מלווה בסיכון מוגבר להפרעות קצב לב. למעשה, החוקרים מצאו כי כל כוס קפה נוספת לוותה בירידה של 3% בשיעורי היארעות הפרעות קצב לב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רבים מאמינים כי קפאין מעלה את הסיכון להפרעות קצב לב. עם זאת, העדויות בנושא אינן מבוססות ומטרתם כעת הייתה לקבוע את הקשר בין צריכת משקאות המכילים קפאין ובין הסיכון להפרעות קצב לב.

החוקרים התבססו על נתונים ממאגר UK BioBank לתקופה שבין תחילת שנת 2006 ועד סוף שנת 2018. הם בחנו את היקף הצריכה היומית של קפה וכן פולימורפיזם גנטי העשוי להשפיע על מטבוליזם קפאין.

מדגם המחקר כלל 386,258 משתתפים (גיל ממוצע של 56 שנים, 52.3% נשים). במהלך מעקב ממוצע של 4.5 שנים, 16,979 משתתפים אובחנו עם הפרעת קצב לב. לאחר תקנון למאפיינים דמוגרפיים, מחלות רקע ואורחות חיים, כל כוס קפה נוספת לוותה בירידה של 3% בסיכון להיארעות הפרעות קצב לב (יחס סיכון של 0.97, p<0.001).

כאשר החוקרים בחנו סוגים ספציפיים של הפרעות קצב לב, הם מצאו קשר מובהק סטטיסטית בהיקף דומה עם פרפור פרוזדורים ו/או רפרוף פרוזדורים (יחס סיכון של 0.97, p<0.001) וטכיקרדיה על-חדרית (יחס סיכון של 0.96, p=0.002).

החוקרים מדווחים עוד כי הבדלים גנטיים המשפיעים על מטבוליזם קפאין לא השפיעו באופן משמעותי על הסיכון להפרעות קצב לב.

למרות התוצאות, אין מקום לעודד מטופלים להתחיל לשתות קפה אם אינם עושים זאת כעת, או להגדיל את מספר כוסות הקפה היומי.

JAMA Internal Medicine 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה