Multiple myeloma

משלב ברילינטה עם אספירין מפחית סיכון לסוגים שונים של אוטם לבבי (Circulation: Cardiovascular Interventions)

מתוצאות מחקר THEMIS שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Interventions עולה כי הוספת Ticagrelor (ברילינטה) לטיפול באספירין במינון נמוך הפחיתה את הסיכון לאוטם לבבי ספונטאני, אוטם לבבי על-רקע תרומבוזיס של התומכן ואוטם לבבי עם עליות מקטע ST, בהשוואה למתן פלסבו לחולים עם סוכרת ומחלת עורקים כלילית.

מחקר THEMIS נועד במקור לבחון את תוצאות הוספת Ticagrelor לטיפול באספירין במינון נמוך והדגים הפחתת הסיכון להיארעות אירועים איסכמיים בחולים עם מחלת עורקים כלילית יציבה וסוכרת, ללא היסטוריה של אוטם לבבי או אירוע מוחי, אך לצד סיכון מוגבר לדימום מג’ורי בהשוואה לאספירין בלבד. כעת החוקרים ביקשו לקבוע אילו מתתי הסוגים של אוטם לבבי היו האחראיים העיקריים לירידה באירועים איסכמיים עם Ticagrelor.

מדגם המחקר כלל 19,220 חולים שחולקו באקראי לקבלת Ticagrelor פעמיים ביום או פלסבו תואם, זאת בנוסף לאספירין במינון 75 מ”ג עד 150 מ”ג. אוטם לבבי תועד ב-602 חולים (3.3% בזרוע הפלסבו לעומת 2.6% בזרוע Ticagrelor לאחר 36 חודשים; יחס סיכון של 0.84, p=0.03).

אוטם לבבי מסוג 1 היה הנפוץ ביותר ותועד ב-509 חולים (84.6% מהחולים עם אוטם לבבי). משלב Ticagrelor עם אספירין הפחית את הסיכון לאוטם לבבי מסוג 1 בהשוואה לטיפול באספירין בלבד (2.2% לעומת 2.8%; יחס סיכון של 0.84, P=0.05). הירידה בסיכון הייתה דומה ללא תלות בשאלה אם החולה לאחר התערבות כלילית מילעורית קודמת.

אוטם לבבי מסוג 2 תועד ב-63 חולים (10.5% מכלל החולים עם אוטם לבבי) והסיכון לאוטם לזה היה דומה בין אלו תחת משלב אספירין עם Ticagrelor ואלו תחת אספירין בלבד (0.3% לעומת 0.3%, בהתאמה;p=0.25).

הסוג השלישי הכי נפוץ של אוטם לבבי, אוטם מסוג 4b, תועד ב-22 חולים (3.7% מכלל החולים עם אוטם לבבי), כאשר היארעות סוג זה של אוטם לבבי הייתה נמוכה יותר עם Ticagrelor ואספירין לעומת אספירין בלבד (0.1% לעומת 0.2%; יחס סיכון של 0.38, p=0.04).

עוד מוסיפים החוקרים כי טיפול ב- Ticagrelor הפחית את הסיכון לאוטם לבבי עם עליות מקטע ST בהשוואה לפלסבו (יחס סיכון של 0.31, p<0.0001), ללא תלות בשאלה אם החולים עברו בעבר התערבות כלילית מילעורית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בהשוואה לפלסבו, תוספת Ticagrelor לאספירין הפחיתה משמעותית את הסיכון לאוטם לבבי ספונטאני (סוג 1), אוטם לבבי על-רקע תרומבוזיס של התומכן (סוג 4b) והסיכון לאוטם לבבי עם עליות מקטע ST.

Circulation: Cardiovascular Interventions

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה