Neonatology other

טיפול בחמצן בפגים עם יתר לחץ דם ריאתי (Seminars in Fetal & Neonatal Medicine) והערת עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

פגים שנולדו לאחר פחות מ-34 שבועות היריון עשויים להופיע עם הופעה מוקדמת או הופעה מאוחרת של BPD (Bronchopulmonary Dysplasia) עם יתר לחץ דם ריאתי, לצד מאפיינים קליניים, אקו-קרדיוגרפיים והיסטולוגיים הדומים לאלו המופיעים ביילודים שנולדו במועד עם יתר לחץ דם ריאתי.

בפגים השינויים בתנגודת כלי הדם הריאתיים בתגובה לחמצן מופחתים בהשוואה לאלו המזוהים ביילודים שנולדו במועד. מחקרים מכבשים ויילודים שנולדו בשלב מוקדם עם BPD העידו כי לחץ חלקי של חמצן של מעל 30-55 מ”מ כספית מעודד הרחבת כלי דם ריאתיים. יעד רוויון חמצן בדם בטווח 80-85% לאחר 5 דקות, 85-95% לאחר 10 דקות במהלך החייאה ו-90-95% בשלב מאוחר יותר מהווים יעדים הולמים לטיפול בפגים.

בקרב פגים עם יתר לחץ דם ריאתי, הימנעות מהיפוקסיה/היפרוקסיה ע”י התאמת תוספי חמצן לשמירה על רוויון חמצן סביב 90-95% עם התראות בערכים של 90% ו-97% מהווה גישה סבירה, בתלות במחקרים נוספים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים באיכות גבוהה במטרה להנחות את הטיפול בחמצן בפגים עם יתר לחץ דם ריאתי.

Seminars in Fetal & Neonatal Medicine 2019 December 3

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

במאמר סקירה זה מציינים המחברים את חשיבות המתן הנכון של חמצן בפגים שפיתחו יתר לחץ דם ריאתי. לסיכום, צריך לשמור על סטורציה של 90-95% בפגים שפיתחו BPD ויל”ד ריאתי. אין לתת לילודים אלה גם חמצן בעודף כדי לשמור על סטורציה גבוהה יותר, מאחר וגם חמצן עודף מזיק, לפעמים אפילו יותר מחוסר חמצן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה