Neonatology other

טיפול זעיר פולשני בסורפקטנט (MIST) לעומת InSurE בפגים עם תסמונת מצוקה נשימתית (Eur J Pediatr) והערת עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בטיפול בפגים עם תסמונת מצוקה נשימתית, תחת הנשמה לא-פולשנית בלחץ חיובי, אין הבדל בתוצאות טיפול סורפקטנט בגישת InSurE (Intubate Surfactant Extubate) או טיפול זעיר פולשני בסורפקטנט (MIST- Minimally Invasive Surfactant Therapy )

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לעיתים קרובות, הטיפול בפגים עם תסמונת מצוקה נשימתית (Respiratory Distress Syndrome- RDS) כולל מתן סורפקטנט בטכניקת InSurE. שיטת מתן סורפקטנט התפתחה לטכניקה פחות פולשנית בשנים האחרונות.

במסגרת המחקר הנוכחי חולקו באקראי 58 פגים שנולדו לאחר 28-34 שבועות היריון, עם אבחנה של תסמונת מצוקה נשימתית חדה בתוך 6 שעות מהלידה, אשר טופלו בסורפקטנט בטכניקת InSurE או בטכניקה זעיר פולשנית (MIST)  הנשמה לא-פולשנית בלחץ חיובי שימשה כתמיכה הנשימתית העיקרית.  המטרה העיקרית של המחקר הייתה להשוות את הצורך בהנשמה מלאכותית פולשנית במהלך 72 השעות הראשונות לחיים וכתוצא משני לבחון שיעורי אבחנה של PDA (Patent Ductus Arteriosus) בעל חשיבות המודינאמית, דימום תוך-חדרי מעל דרגה 2, BPD (Bronchopulmonary Dysplasia) ותוצא משולב של BPD או תמותה.

החוקרים מדווחים כי ממצאי המחקר לא הצביעו על הבדל בצורך בהנשמה מלאכותית פולשנית במהלך 72 השעות הראשונות עם מתן סורפקטנט בגישה זעיר פולשנית או בטכניקת InSurE (סיכון יחסי של 0.62, רווח בר-סמך 95% של 0.22-1.32). כמו כן, לא תועדו הבדלים בשיעורי PDA בעל חשיבות המודינאמית, דימום תוך-חדרי מעל דרגה 2, BPD ותוצא משולב של תמותה או BPD.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים וגדולים יותר במטרה לבחון את ההבדלים בכישלון הטיפול ותוצאים משניים אחרים.

Eur J Pediatr. 2020 May 27 : 17.

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מציין את המגמה המתמשכת בעולם לנסות ולתת סורפקטנט בצורה פחות פולשנית מבעבר, זאת אומרת ללא צורך באינטובציה. בנוסף לשיטת ה-MIST קיימת גם שיטת ה-LISA המפורטת גם בגליון זה של ה-European Journal of Pediatrics. מחקר זה בדק את ההשפעות קצרות הטווח של טיפול זה ועל כן יש צורך להמשיך ולבדוק האם קיימות השפעות ארוכות טווח. נראה לי כי בסופו של דבר הפתרון יהיה מתן סורפקטנט באירוסול כך שלא נזדקק למוליך כלשהו ע”מ להביאו לריאות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה