Neonatology other

האם שינוי אורחות חיים והפחתת משקל עשויים לסייע במניעה ראשונית של גאוט? (JAMA Netw Open)

שינויי אורחות חיים והפחתת משקל עשויים לסייע במניעת מרבית מקרי גאוט בקרב גברים עם השמנת-תר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

מטרת המחקר הייתה לבחון את שיעור היארעות מקרי גאוט הניתנים למניעה באמצעות התערבות כנגד השמנה ומספר גורמי סיכון מרכזיים אחרים. החוקרים התבססו על נתונים ממדגם Health Professionals Follow-up Study, הכולל 51,529 גברים שהיו במעקב משנת 1986 עד שנת 2012..

החוקרים חישבו את הסיכון המיוחס לאוכלוסיה להיארעות גאוט בהתאם לקריטריוני ה-American College of Rheumatology.

מדגם המחקר כלל 44,654 גברים (גיל ממוצע של 54 שנים) ללא היסטוריה של גאוט. במהלך 26 שנות מעקב, 1,741 גברים (3.9%) פיתחו גאוט. מבין כלל המשתתפים, השיעור המיוחס לאוכלוסיה של 4 גורמי סיכון יחדיו (מדד מסת גוף, דיאטה, צריכת אלכוהול ומשתנים) עמד על 7% (רווח בר-סמך 95% של 56-88%). בקרב גברים בעלי משקל תקין (מדד מסת גוף מתחת ל-25) ועודף משקל (מדד מסת גוף בטווח 25.0-29.9), החוקרים חישבו כי למעלה ממחצית מהמקרים החדשים של גאוט (69% ו-59%, בהתאמה) ניתנים למניעה עם שילוב דיאטת DASH, הימנעות מאלכוהול ומשתנים. עם זאת, בקרב גברים עם השמנת-יתר (מדד מסת גוף של 30 ומעלה), השיעור המיוחס לאוכלוסיה היה נמוך משמעותית ולא מובהק סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בגברים עם השמנת-יתר ייתכן כי שינוי אורחות חיים בלבד, ללא הפחתת משקל. אינו מספיק בכדי להפחית את הסיכון להתפתחות גאוט.

JAMA Netw Open. 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה