Neonatology other

גורמים המנבאים היפר-אינסוליניזם זמני מול ממושך ביילודים (Horm Res Paediatr) והערת עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Hormone Research in Pediatrics מדווחים חוקרים מקנדה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משקל לידה גבוה יותר, בהעדר היסטוריה של סוכרת הריונית באם, מלווה בסיכון מוגבר להיפר-אינסוליניזם ממושך.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים היפר-אינסוליניזם הינה הגורם הנפוץ ביותר להיפוגליקמיה ממושכת בתינוקות, כאשר מצב זה עשוי להיות מלווה באשפוז ממושך וסיכון לסיבוכים נוירולוגים ארוכי-טווח. זיהוי מהיר של צורות היפר-אינסוליניזם זמני לעומת קבוע הכרחי להתאמה אופטימאלית של הטיפול.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לזהות את היכולת של משתנים קליניים וביוכימיים לנבא היפר-אינסוליניזם זמני מול היפר-אינסוליניזם ממושך ולבחון את ההבדלים בתוצאות בין שתי הקבוצות הללו.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל נתונים אודות 79 תינוקות עם היפר-אינסוליניזם שאושפזו בבית החולים Hospital for Sick Children בטורונטו בין השנים 2012 עד 2017. המשתתפים סווגו לשלוש קבוצות: היפר-אינסוליניזם זמני ושתי הצורות של היפר-אינסוליניזם ממושך, הפרעה המגיבה לטיפול ב-Diazoxide והפרעה שאינה מגיבה לטיפול זה.

בקרב תינוקות במשקל לידה של מעל אחוזון 90 תועדה עליה של פי שמונה בסיכון לצורה ממושכת של היפר-אינסוליניזם (יחס סיכויים של 8.8, רווח בר-סמך 95% של 2.5-30) ועליה של פי 21 בסיכון להיפר-אינסוליניזם שאינו מגיבה לטיפול ב-Diazoxide (יחס סיכויים של 21.1, רווח בר-סמך 95% של 4.9-91.8).

מרבית הילדים עם היפר-אינסוליניזם זמני ומשקל לידה של מעל אחוזון 90 נולדו לאימהות עם סוכרת הריונית. לא תועדו מאפיינים קליניים או ביוכימיים אחרים שסייעו להבחנה בין שתי הקבוצות.

החוקרים מדווחים על הבדלים משמעותיים בתוצאות הטיפול בילדים בין הקבוצות השונות, כאשר בקרב אלו עם היפר-אינסוליניזם ללא תגובה לטיפול ב-Diazoxide תועדה שכיחות גבוהה יותר של צורך בהכנסת גסטרוסטום ומשך האשפוז היה ארוך יותר.

לאור ההבדלים הבולטים בתוצאות הקליניות בין שתי הקבוצות, החוקרים קוראים לשקול בירור גנטי מואץ בתינוקות עם משקל לידה גבוה, בהעדר היסטוריה של סוכרת אימהית באם, מאחר ונתונים אלו עשויים לסייע בניהול החולים.

Horm Res Paediatr 2020;93:297303

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד’ר ברנרד ברזילי:

כאשר אנו נתקלים בתינוק עם היפוגליקמיה עקשנית בשל היפראינסוליניזם קשה לנו להעריך את התגובה לטיפול ואת הפרוגנוזה של אותו יילוד. לכן, בהרבה מקרים אנו נוטים לטפל בשיטת הניסוי והטעייה. למרות המגבלות של מחקר זה בהיותו מחקר רטרוספקטיבי, הרי שהוא נותן לנו כלים ראשוניים כדי לדעת מי מהילודים האלה יסבול מהיפראינסוליניזם זמני ומי יגיב ל-Diazoxide.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה