Neonatology other

אימהות המניקות תינוקות עם אלרגיה למזון סובלות משיעורי חרדה ודיכאון גבוהים יותר (Pediatric Allergy and Immunology)

נשים העורכות שינויים בהרגלי התזונה שלהן במטרה להניק ילדים עם אלרגיות למזון חוות תסמינים פסיכו-סוציאליים משמעותיים יותר המשפיעים על הקשר שלהן עם התינוקות, בהשוואה לאימהות מניקות אשר לא נדרשו לערוך שינויים בהרגלי התזונה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatric Allergy and Immunology.

מדגם המחקר כלל 153 זוגות אם-תינוק בתקופה שבין ינואר 2016 ועד אוגוסט 2017, כולל 64 ביקורות בריאות ו-89 תינוקות עם אלרגיה למזון, מהם 75 תינוקות עם אלרגיה שאינה בתיווך IgE (84.2%), 10 תינוקות עם אלרגיה בתיווך IgE (11.2%) וארבעה תינוקות עם אלרגיה בתיווך IgE ובמנגנון אחר (4.5%). גיל האימהות הממוצע עמד על 31.1 שנים וגיל התינוקות עמד בממוצע של 6.3 חודשים.

במהלך ביקורים שגרתיים במרפאות חוץ, המשתתפות השלימו שאלונים שכללו מידע סוציו-דמוגרפי והיסטוריה של מחלות אלרגיות, פסיכיאטריות וגופניות. לא תוארו הבדלים בהיסטוריה הפסיכיאטרית בין אימהות לתינוקות עם אלרגיה למזון ואימהות לתינוקות ללא אלרגיה דומה.

מהנתונים עולה כי 69% מהאימהות לתינוקות עם אלרגיה למזון דיווחו כי המזון שהם הוציאו מהדיאטה שלהן היה חשוב להן מאוד וכי ההימנעות ממאכלים אלו השפיעה בצורה חמורה מאוד על חייהן. בנוסף, 77% דיווחו כי הן ירדו במשקל.

על-פי מדד Symptom Checklist 90, אימהות שהניקו תינוקות עם אלרגיה למזון הציגו ציונים גבוהים יותר במדדים להערכת חרדה (p=0.008), כעס (p=0.042), דיכאון (p<0.001), רגישות בין-אישית (p=0.001), כפייתיות (P=0.008), סומטיזציה (p=0.002) ומדד תסמינים כללי (p=0.001), בהשוואה לאימהות לתינוקות ללא אלרגיה למזון.

בנוסף, בקרב אימהות לתינוקות עם אלרגיה למזון תועדו מדדים גבוהים יותר בסולמות להערכת דיכאון (Beck Depression Inventory), חרדה ( Beck Anxiety Inventory), קישור בין האם לתינוק (Brockington Postpartum Bonding Questionnaire), כולל היצמדות, כעס ומדד כולל. באופן ספציפי, אימהות לתינוקות עם אלרגיה שאינה בתיווך נוגדני IgE הציגו מדדים גבוהים יותר בכל אחד מהפרמטרים הללו, בהשוואה לאימהות לתינוקות עם אלרגיה למזון בתיווך IgE.

החוקרים מסכמים וכותבים כי אלרגיה למזון בקרב תינוקות משפיעה לרעה על המצב הפסיכו-סוציאלי של אימהות מניקות. הם גם מוספים כי אבחנה של אלרגיה למזון, הצורך היומי להימנע מאלרגנים, החשש והחרדה מפני תגובות אלרגיות לא-צפויות מהווים כולם נטל פסיכולוגי גדול על בני המשפחה.

Pediatric Allergy and Immunology 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה כי בנשים הרות עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה יותר לקדם-רעלת הריון, קרדיומיופתיה סביב הלידה, הפרעת קצב לב, נזק כלייתי חד ותרומבואמבוליזם ורידי במהלך האשפוז סביב הלידה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית סיכון מוגבר לסיבוכים […]

  • האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לרמות ויטמין D בדם האם בזמן היריון עשויה להיות השפעה על הסיכון ארוך הטווח לשברים בצאצאים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים דיווחו על קשר בין רמות ויטמין D בדם האם בזמן הריון ובין בריאות העצם. […]

  • למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    מעשי בריונות על-רקע אלרגיה למזון נפוצים מאוד בקרב ילדים בגילאי 5-17 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים משאלונים אלקטרוניים למילוי עצמי שנאספו ממדגם שכלל 295 ילדים בגילאי 5-17 שנים (גיל ממוצע של 9.5 שנים; 82.5% לבנים) עם אלרגיה […]

  • טיפול ב-Spironolactone אינו מעלה את הסיכון למחלות ממאירות (J Am Acad Dermatol)

    טיפול ב-Spironolactone אינו מעלה את הסיכון למחלות ממאירות (J Am Acad Dermatol)

    בנשים עם חשיפה יומית לטיפול ב- Spironolactone (אלדקטון) בשל הפרעות עורית לא תועד סיכון גבוה יותר להתפתחות ממאירות שד או ממאירויות גניקולוגיות, בהשוואה לנשים שלא נחשפו לטיפול התרופתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Spironolactone משמשת מעבר להתוויות המאושרות לטיפול במספר […]

  • מה בין הפרעות תפקודי תריס ובין הסיכון לממאירויות גניקולוגיות? (Sci Rep)

    מה בין הפרעות תפקודי תריס ובין הסיכון לממאירויות גניקולוגיות? (Sci Rep)

    הסיכון להתפתחות ממאירויות גניקולוגיות נמוכות יותר בנשים עם פעילות-יתר של בלוטת התריס, בהשוואה לנשים ללא ההפרעה בתפקודי התריס, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת בלוטת תריס והפרעה ברמות הורמוני התריס עלולות להשפיע על ביוץ, פיזיולוגיה של רירית הרחם ורמות אסטרוגן, אך מחקרים קודמים להערכת הקשר בין […]

  • השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynaecology and Obstetrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ל- Polyethylene Glycol 4000 (או PEG) ול-Lactulose יעילות דומה להקלה על עצירות בנשים הרות, כאשר שלשול ויציאות רכות דווחו בשכיחות נמוכה יותר עם PEG. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוות בין PEG ובין Lactulose להקלה על עצירות […]

  • מה בין מרווח הזמן בין הריונות ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Int J Gynaecol Obstet)

    מה בין מרווח הזמן בין הריונות ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Int J Gynaecol Obstet)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynaecology and Obstetrics מדווחים חוקרים מפינלנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הסיכון להתפתחות סוכרת הריונית עלה עם עליה במרווח הזמן בין הריונות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הדגימו תוצאות סותרות אודות הקשר בין מרווח הזמן בין הריונות ובין סוכרת הריונית. לאור זאת, במחקר הנוכחי […]

  • אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה