Neonatology other

אלרגיה לבוטנים נותרת לאורך זמן במרבית המבוגרים הצעירים (מתוך כנס ה-ACAAI)

אלרגיה

במרבית החולים המאובחנים עם אלרגיה לבוטנים בילדות נותר ריגוש משמעותי לבוטנים בבגרות, בעוד שרק ב-10% האלרגיה לבוטנים חולפת, כך עולה מניתוח רטרוספקטיבי של נתונים מרשומות רפואיות, שתוצאותיו הוצגו במהלך פוסטר בכנס מטעם ה-American College of Allergy, Asthma & Immunology.

החוקרים מסבירים כי בעבר נהגו להסביר לחולי כי אלרגיה זו צפויה להישאר כל חייהם, אם כי כעת הסברה היא כי במקרים רבים יש להשלים הערכה חוזרת. באופן מפתיע, הם מצאו כי היסטוריה של תגובה אלרגית לוותה בעליה בסמני אלרגיה לבוטנים. עם זאת, היסטוריה של אקזמה או מגדר זכר נקשרו בקשר מובהק סטטיסטית עם סמנים מוגברים. מכאן עולה כי בקרת אסתמה או מניעתה בשלב מוקדם בינקות עשויות להשפיע בטווח הארוך על התפתחות או המשך אלרגיה לבוטנים.

המחקר הנוכחי הושלם מאחר ואין נתונים רבים אודות המעקב ארוך הטווח אחר חולים עם אלרגיה לבוטנים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הרשומות הרפואיות של 524 חולם עם אלרגיה לבוטנים (48.9% נשים), אשר ביקרו לפחות פעם אחת ביחידת האלרגיה בבית החולים לילדים בבוסטון בן 1998 עד 2020.

מבין אלו, 86% אובחנו עם אלרגיה לבוטנים בילדות. עם זאת, סביר להניח כי אחוז גבוה יותר אובחן בילדות, אך התיעוד לא היה חד משמעי.

בסיכומו של דבר, ב-61% מהמטופלים במדגם תועדה היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים וב-26.3% תועדה היסטוריה של אנאפילקסיס. התגובות החמורות ביותר שתועדו בחולים היו ברובם בדרגה 1 (29%) בדרגה 2 (23.3%).

מבין כלל החולים, 10.9% עברו מבחן תגר מזון, מהם 84.2% עברו בהצלחה את המבחן. במרבית החולים שלא עברו את מבחן תגר מזון (58.2%) תועדו רמות נוגדני IgE מוגברות ו/או תבחין עורי בתוך ארבע שנים מהביקור האחרון שלהם במרפאת אלרגיה. עם זאת, ב-31% מאלו שלא עברו את מבחן התגר לא תועדה עליה משמעותית בסמני אלרגיה לבוטנים או היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים בדרגה 2 ומעלה.

מהנתונים עולה כי מין זכר (P=0.001), היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים (p=0.004) ואקזמה (p<0.001) נקשרו בקשר מובהק סטטיסטית רמות גבוהות יותר של נוגדני IgE ספציפיים לבוטנים או תבחין עורי בגיל 18 שנים ומעלה.

הפוגה באלרגיה לבוטנים תועדה ב-11.3% מהחולים, כאשר הסיכוי להפוגה היה גבוה יותר בחולים ללא אסתמה (יחס סיכויים של 2.1, רווח בר-סמך 95% של 1.1-3.9) ואלו ללא היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים (יחס סיכויים של 3.1, רווח בר-סמך 95% של 1.5-6.3) אך הסיכוי היה נמוך יותר בקרב גברים (יחס סיכויים של 0.5, רווח בר-סמך 95% של 0.3-0.9).

ממצאי המחקר מעידים כי יש מקום להשלים דיון נוסף עם החולים ובני המשפחה שלהם אודות תוצאות בדיקות אלרגיה לבוטנים ולזהות סיבות לאי-השלמת מבחני תגר מזון, מאחר ובחולים רבים תתכן היעלמות התגובה האלרגית.

מתוך כנס ה-ACAAI

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

  • הפרופיל הגנטי עשוי להשפיע על הסיכון לממאירות מעי גס ורקטום משנית להרגלי התזונה (JAMA Netw Open)

    הפרופיל הגנטי עשוי להשפיע על הסיכון לממאירות מעי גס ורקטום משנית להרגלי התזונה (JAMA Netw Open)

    ממחקר רחב-גנום חדש עולה כי וריאנטים גנטיים ומסלולים ביולוגיים אפשריים עשויים להשפיע על הקשר בין הרגלי התזונה ובין הסיכון לממאירות מעי גס ורקטום, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים אודות 4,686 חולים עם סרטן מעי גס ורקטום ו-14,058 ביקרות תואמות ממדגם UK Biobank. […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    מנתונים ממחקר בשלב 2b שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי טיפול ב- Benralizumab הביא לירידה כמעט מלאה בספירת אאזנופילים בדם בחולים עם אורטיקריה כרונית ספונטנית, אך למרות זאת, לא תועד שיפור קליני משמעותי בחולים אלו בהשוואה לפלסבו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אורטיקריה כרונית ספונטאנית הינה מחלת עור אוטואימונית מגבילה, ששכיחותה נעה […]

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.