Nephrology Other

האם באמת יש מניעה מהמשך הטיפול ב- ARB’s/ACEi’s במטופלי הקורונה?/מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

נגיף הSARS-CoV-2בדומה ליתר ה coronaviruses zoonoticחודר לתאים, לאחר קשר יציב מסוג  ligand-binding של חלבוןspike protein binding to ACE2על פני מעטפת הנגיף, לחלבון הדפני של תאי האפיתל הריאתי (או אברים אחרים) אותו קולטן- אנזים angiotensin converting enzyme 2  ר”תACE2.

במערכתRAAS(כ renin-angiotensin-aldosteron system), התפקידו שלACE2לפרקangiotensin IIלמטבולית angiotensin 1-7  ולכןלעכב את פעילותה(עם בלימה של ווזוקונסטריקציה, אגירת נתרן ופיברוזיס).

עם ההדבקה, כניסת המכלולACE2-virusלתאיםדרךendocytosisורפליקציה של הנגיף, ישנה הנחתהdown regulationבביטוי ACE2,ואז למעשה אובדת השליטה על מערכתRAASהשרויה בפעילות יתר במצבי דחק זיהומיים ודלקתיים.

  • מצד אחד לACE2יש תפקיד הגנתי לריאות(ורקמות אחרות),והנחתה של ביטויACE2כתוצאה מהדבקת הנגיף משבשת נתיב זה (יותר בצקת ריאות לייפת וירידה בהיענות רקמת ריאה), המוסיף טפח לפתוגניות הוויראלית. לכן החלו מחקרים לברר אולי קיימת השפעה מיטבית של מתןrecombinant ACEר”ת rACE2:

    • שיפחית את העומס הוויראלי על פני תאי האפיתל האלביולארי, (נטרול הנגיף הנקשר יותר ל rACE2 בפלזמה)

    • ויפחית רמות angiotensin II וכך יעוכבו השפעות מחמירות של מנגנון RAAS, במצב הדלקתי שנוצר ב COVID-19.

  • מאידך עודףACE2על ממברנה של התאים אשר תואר בעקבות טיפול ב ARB’s/ACEi הגורם כנראה ל up regulation של ACE2, עלול להקל על יותר נגיפים לחדור לתאים, אך אין הוכחה מדעית לכך. (תרשימי הסבר בסיום).
  • לאור שכיחות גבוהה של יתר לחץ דם בין החולים שנפטרו עםCOVID-19בסין, חששו תחילה להמשך הטיפול בתרופות אלה בעת המחלה או חשד, למרות העדר כל ביסוס מדעיויתרה מזאת, ישנם עדויות על הגנה של תרופות אלה מפני סיבוכים ראייתיים בחיות מעבדה עםCOVID-19.

    מטרת מחקר נוכחי :

    להעריך את הקשר ביןטיפול ב ARB’s/ACEi’s  לביןחומרת המחלה והתמותה,במטופלים עםיתר לחץ דם, המאושפזים עםCOVID-19.

    שיטות:

    מחקר רטרוספקטיבי על סדרת מטופלים שאושפזו במרכז יחיד מסין (ב Central Hospital of Wuhan) עם זיהום COVID19 , בין 15.01.2020 15.03.2020.

    זיהום נגיפי של COVID-19אומתעל ידי PCR כ real-time reverse transcriptionpolymerasechainreaction,ונחקרונתונים אפידמיולוגיים, קליניים, רדיולוגיים, והטיפול התרופתי של כל החולים.

    תוצא עיקרישנבדק היה

    השוואות שיעור המטופלים עם יתר לחץ דם בטיפולARB’s/ACEi’s (בעת קבלתם שהמשך באשפוז)

  • בין אלה עם מחלה חמורה לאלה עם מחלה לא חמורה,

  • ובין השורדים לאלה שלא שרדו.
  • חומרת הזיהום שלCOVID-19 pneumonia: בהתאם להגדרות פגיעה ראייתית נחשבת חמורה, אם ריווי חמצן בדם ≤ 93% , מס’ נשימות ≥ 30/ד’, PaO2FiO2< 300, תסנינים ראיתיים שגדלו >50% תוך 24-48 שעות, הלם ספטי, אי ספיקה נשימתית, ואו קריסה רב מערכתית.

    להמשך קריאה באתר האיגוד הקרדיולוגי

    0 תגובות

    השאירו תגובה

    רוצה להצטרף לדיון?
    תרגישו חופשי לתרום!

    כתיבת תגובה

    מידע נוסף לעיונך

    כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה