Nephrology Other

טיפול ב-Hydroxychloroquine עלול להיות מסוכן בחולי סרטן (מתוך כנס ASCO)

קורונה

השימוש ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) בחולי סרטן עם אבחנה של COVID-19 לא נמצא מועיל וייתכן כי אף הוביל להחמרת התוצאות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Society of Clinical Oncology.

החוקרים התבססו על נתונים ממרשם COVID-19 and Cancer Consortium, הכולל 928 חולים מקנדה, ספרד וארצות הברית. הממאירויות הנפוצות כללו סרטן שד (21% מהמקרים), לאחר מכן סרטן ערמונית, סרטן במערכת העיכול, לימפומה וסרטן בבית החזה (כולל סרטן ריאות).

חציון משך המעקב עמד על 21 ימים ובעת הצגת הנתונים, 121 חולים (13%) הלכו לעולמם כולם בתוך 30 ימים מאבחנת COVID-19, שיעור הגבוה כמעט כפליים מהשיעורים בכלל החולים הללו ברחבי העולם העומדים על 6.5%.

מגדר זכרי, עישון בעבר וגיל מעל 75 שנים נקשרו גם הם עם שיעורי תמותה גבוהים יותר; גיל מתקדם לווה בעליה של 25% בשיעורי התמותה ובחולים עם מדד ECOG של 2 ומעלה תועדו שיעורי תמותה של 35%. עוד מדווחים החוקרים כי אשפוז זוהה כסמן לסיכון מוגבר לתמותה: כמחצית מהחולים אושפזו ו-34% הלכו לעולמם; בקרב 14% החולים שאושפזו ביחידת טיפול נמרץ שיעורי התמותה עמדו על 38%.

החוקרים מסבירים כי כ-20% מהחולים במחקר קיבלו משלב של Hydroxychloroquine עם Azithromycin וכי 10% קיבלו טיפול ב- Hydroxychloroquine בלבד. כמעט כל החולים קיבלו את התרופות הללו מעבר להתוויות המאושרות לשימוש. רק שני חולים קיבלו את הטיפול התרופתי כחלק ממחקר קליני.

בקרב חולים שנטלו Hydroxychloroquine בלבד לא תועד קשר בין הטיפול התרופתי ובין תועלת או נזק, אך ייתכן כי תוצאות אלו הושפעו מהעדר החולים שנטלו טיפול זה בלבד.

מניתוח הנתונים עלה כי מצב תפקודי גרוע יותר, קבלת טיפול כנגד ממאירות בתוך שבועיים ומוצא אתני לא-היספאני בקרב מטופלים ב- Hydroxychloroquine לווה בסיכון מוגבר לתמותה.

החוקרים מסבירים כי ככל שמאגר הנתונים הולך וגדל כך ניתן יהיה לענות טוב יותר על שאלות שונות בנושא. דרושים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם יש תועלת או סיכון עם הטיפול ב- Hydroxychloroquine. הם מזהירים כי לאור מגבלות המחקר וסיכון גבוה לערפלנים שלא נלקחו בחשבון, יש לנקוט משנה זהירות בפרוש הממצאים.

מתוך כנס ASCO

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה