Neuropathy

בדיקת ddPCR (ר”ת digital droplet PCR) מעריכה בצורה טובה את כמות תאי Chimeric antigen receptor (CAR) T (מתוך כנס ASH)

מאת ד”ר יוליה וקסמן:

בדיקת ddPCR היא שיטה כמותית חדשה שעוזרת (במקביל ל- FLOW) להעריך בצורה מדוייקת את השרשת תאי ה- CAR-T ואת ה- expansion שלהם במבחנה ובאופן זה חוזה את התוצאים אחרי עירוי CAR-T cells .

החוקרים אספו פרוספקטיבית דגימות מ- 28 חולים עם לימפומה כולל לימפומה של תאים גדולים (DLBCL) (16 חולים), לימפומה פוליקולרית שעברה טרנספורמציה (5 חולים) ו- primary mediastinal large B cell lymphoma (PMBCL) (7 חולים). כל החולים טופלו ב- axi-cel או tisa-cel בין נובמבר 2019 ויולי 2020. ריכוז תאי ה- CART נוטר ב- Flow cytometry.

השרשת התאים וה- expansion שלהם במבחנה היו בקורלציה לתגובה לטיפול ולטוקסיות. החוקרים מצאו רף של 24.5 תאים למיקרוליטר שהבדיל חולים שמגיבים (השיגו הפוגה מלאה חודש מהחזר התאים) מאילו שאינם מגיבים (לא השיגו הפוגה מלאה חודש מהחזר התאים) (רגישות   87.5%  וספציפיות 81%).

החוקרים מדווחים על מתודולוגיה חדשה שנקראת ddPCR שנמצאת בקורלציה מצויינת ל- FLOW    (r=0.93, p<0.001) והינה קלה לשימוש. הייתרון המרכזי במתודולוגיה החדשה הוא היכולת לבטל את סיגנל הרקע שקיים ב- FLOW (סיגנל הנובע מקישור לא ספציפי של הנוגדן או מרמות אמיתיות נמוכות).

התוצאות דווחו לראשונה בכנס ה- ASH וכעת בכנס האירופאי השלישי ל- CAR-T . 

הערת המערכת: לאור העובדה שהשימוש ב- CAR-T בממאירויות המטולוגיות הולך ומתרחב, יש חשיבות רבה לפיתוח שיטות שעברו סטנדרטיזציה ועוזרות לנטר  expansion ו- persistence  של התאים, במיוחד במקרים בהם התאים לא נצפים ב- FLOW  שכן מידע כזה עשוי לעזור לקבלת החלטות בחולה הבודד.

מגבלות המחקר: התגובה המדוברת הוגדרה כהפוגה מלאה חודש מהחזר התאים ולא ידוע האם זהו outcome הנמצא בקורלציה להישרדות, מדובר במחקר קטן והתוצאות צריכות לעבור ולידציה בקוהורט גדול יותר. 

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה