Nutritional/Metabolic

הבדלים בהגדרת הפרעות תזונה לפני ניתוח אונקולוגי מג’ורי (J Am Coll Surg)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Surgeons כותבים חוקרים כי ההגדרה של תת-תזונה להערכת הסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח היא ספציפית לסוג הממאירות המטופלת.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולי סרטן רבים סובלים מתת-תזונה לפני ניתוח אונקולוגי מג’ורי, דבר המעלה את הסיכון לסיבוכים בשלב מאוחר יותר. ההגדרות הנפוצות כיום לתת-תזונה מתבססות על ירידה לא-מכוונת במשקל הגוף ו/או מדד מסת הגוף, אך קיימת הגדרות שונות של תת-תזונה ואין עדויות המסייעות לקבוע מהי ההגדרה הטובה ביותר ולכן החוקרים בחנו את הנושא.

החוקרים התבססו על נתוני מאגר ה-NSQIP של ה-American College of Surgeons לזיהוי חולים שהופנו לניתוח אונקולוגי מג’ורי אלקטיבי בין 2005 עד 2017. המצב התזונתי נבחן על-פי הגדרות ה-European Society for Parenteral and Enteral Nutrition (ESPEN), הגדרת NSQIP המבוססת על ירידה במשקל של מעל 10% במהלך 6 החודשים האחרונים והגדרת מערכת ארגון הבריאות העולמי על-פי מדד מסת הגוף. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת ההשפעה של המצב התזונתי על תמותה ותחלואה מג’ורית.

החוקרים זיהו 205,840 ניתוחים (74% ניתוחי מעי גס ורקטום, 10% ניתוחי לבלב, 9% ניתוחי ריאה, 3% ניתוחי קיבה, 3% ניתוחי וושט ו-2% ניתוחי כבד). מבין המשתתפים במחקר, 31% היו שמנים ויתר 54% החולים היו במצב תזונתי תקין ורק חלק קטן מהחולים (16%) ענו על הגדרות תת-תזונה.

החוקרים הוסיפו הגדרות שלהם לתת-תזונה חמורה ותת-תזונה קלה: תת-תזונה חמורה הוגדרה בנוכחות משלב של מדד מסת גוף קטן מ-18.5 ק”ג למטר בריבוע וירידה במשקל של מעל 10%; תת-תזונה קלה הוגדרה בנוכחות מדד מסת גוף בטווח 18.5-20 בחולים מתחת לגיל 70 ומדד מסת גוף של מתחת ל-22 באלו בגילאי 70 שנים ומעלה.

החוקרים מדווחים כי מבין המשתתפים במחקר, 0.6% ענו על הגדרת תת-תזונה חמורה, 1% ענו על הגדרות תת-תזונה לפי ESPEN 1, 2% ענו על ההגדרה לפי ESPEN 2, 6% לפי הגדרת NSQIP ו-6% מהמשתתפים ענו על הגדרת החוקרים לתת-תזונה קלה.

מהנתונים עלה כי בחירה בגישה אחת להערכת חולים עם כלל סוגי הממאירויות צפויה להוביל להערכת-יתר או תת-הערכה של הסיכון של החולה לסיבוכים לאחר ניתוח מג’ורי. מניתוח הנתונים עלה כי חיזוי הסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח היה שונה עבור שש ממאירויות, כאשר הדרך הטובה ביותר לנבא את הסיכון לסיבוכים לאחר ניתוח מעי גס ורקטום היה על-בסיס ההגדרות שקבעו החוקרים לתת-תזונה חמורה; מנגד, קריטריוני ESPEN 1 היו הטובים ביותר להערכת חולים לפני ניתוח קיבה, ריאה או לבלב, קריטריוני ESPEN 2 היו הטובים ביותר בחיזוי הסיבוכים לאחר ניתוח וושט וקריטריוני NSQIP ניבאו בצורה הטובה ביותר את הסיבוכים לאחר ניתוח כבד.

הן שיעורי התמותה והן שיעורי התחלואה המג’ורית השתנו משמעותית בין הקבוצות השונות שסווגו לפי המצב התזונתי. החוקרים זיהו אינטראקציה מובהקת בין המצב התזונתי וסוג הממאירות במודלים להערכת התמותה והתחלואה המג’ורית, עדות לכך שההגדרה האופטימאלית של תת-תזונה השתנתה לפי סוג הממאירות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הגדרות תת-תזונה של חולים אונקולוגים לפני ניתוח מג’ורי להערכת הסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח הן ספציפיות לסוג הממאירות. ממצאים אלו עשויים לסייע בהכנה טובה יותר של החולים לקראת התערבויות ניתוחיות.

J Am Coll Surg. Published online February 26, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    מינונים גבוהים של Ergocalciferol (אנאלוג של ויטמין D) עשויים להביא להארכת תקופה ההפוגה בחולים עם סוכרת מסוג 1 ע”י שימור תפקוד תאי ביתא מייצרי-אינסולין בחולים עם אבחנה חדשה של המחלה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי ביתא שומרים על כ-30-50% מהתפקוד בעת אבחנה של סוכרת מסוג […]

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה