Nutritional/Metabolic

תוצאות מבטיחות למשלב חיסון עם טיפול כימותרפי כנגד סרטן צוואר הרחם (Sci Transl Med)

מתן חיסון תרפויטי במהלך טיפול כימותרפי הוביל לנסיגה של סרטן צוואר הרחם בחלק ניכר מהנשים עם ממאירות מתקדמת על-רקע זיהום בנגיף HPV (Human Papillomavirus), כך עולה מתוצאות מחקר מוקדם שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול כימותרפי סטנדרטי במשלב Carboplatin עם Paclitaxel כנגד סרטן צוואר רחם בשלב מתקדם מוביל לדיכוי תאי מילואיד, אך לא לימפוציטים, כך שתתכן תגובה משמעותית של תאי T. החוקרים בחנו מספר גישות טיפול כימותרפי לשיפור חסינות על-רקע חיסון ומצאו כי משלב Carboplatin ו-Paclitaxel הפחית ייצור סיסטמי ומקומי של תאי מיאלואיד מדכאי חיסון. בעקבות זאת, מחקר פיילוט זיהה כי המועד האופטימאלי למתן החיסון הינו שבועיים לאחר המחזור השני של משלב Carboplatin-Paclitaxel.

העבודה הקודמת הובילה למחקר הפרוספקטיבי הנוכחי לזיהוי המינון של חיסון HPV16-E6/E7 ב-79 נשים עם סרטן צוואר רחם חיובי ל-HPA, בשלב מתקדם (IIIb/Iva). הנשים קיבלו את החיסון בנקודת זמן שהוגדרה קודם לכן במהלך הטיפול הכימותרפי. בנוסף, כמחצית מהנשים קיבלו גם טיפול ב-Pegylated Interferon.

בטיחות הטיפול נבחנה ב-77 נשים והערכת היעילות הקלינית התבססה על נתונים אודות 72 חולים. החוקרים מדווחים כי 98.9% מהנשים פיתחו אירועים חריגים על-רקע טיפול כימותרפי וב-80% תועדו אירועים חריגים אשר ייתכן ונקשרו עם החיסון או Interferon-α. כ-16% מהנשים פרשו מהמחקר בשל אירועים חריגים.

ב-64 הנשים הזמינות להערכה, החיסון הוביל לתגובה ספציפית של תאי T כנגד HPV16 E6/E7, אשר הייתה גבוהה יותר משמעותית בהשוואה לתגובות שתועדו לפני מתן החיסון.

הטיפול הוביל לנסיגה של הגידול ב-43% מהנשים ולמחלה יציבה ב-43% מהנשים שהיו זמינות להערכה. החוקרים מציינים כי מאחר והנשים קיבלו טיפול כימותרפי בעל פעילות מוכחת כנגד סרטן צוואר הרחם, ייתכן כי התועלת הקלינית קצרת הטווח אינה מיוחסת לכימותרפיה בלבד או לטיפול המשולב. לתוספת Interferon-α לא הייתה השפעה נראית לעין על הפעילות הקלינית ולא תועדו הבדלים בירידה בגודל הגידול על-פי מינון החיסון.

מהערכת ההישרדות הכללית של 64 נשים זמינות להערכה עלה הבדל של כמעט שישה חודשים לטובת נשים בהן תועדה תגובה אימונית משמעותית יותר בעקבות החיסון (16.8 לעומת 11.2 חודשים, P=0.012). ב-11 מבין 14 נשים ששרדו בתום המחקר תועדה תגובה ניכרת בעקבות החיסון, כולל 9 נשים עם מחלה בשלב IVa/IVb בהן ההישרדות הכללית הממוצעת עמדה על 3 שנים.

החוקרים מציינים כי ממצאים אלו מצטרפים למחקר קודם עליו דיווחו ותומכים בשיעורי תגובה קלינית של כ-60% לחיסון בנשים עם נגעים טרום-ממאירים בנרתיק או בצוואר הרחם על-רקע זיהום בנגיף HPV.

Sci Transl Med 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה