Nutritional/Metabolic

האם קפה מגן מפני מחלות כבד? (J Natl Cancer Inst)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the National Cancer Institute מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מגוון רחב של מרכיבים נקשר עם שתיית קפה, היארעות סרטן כבד ותמותה עקב מחלות כבד והעדויות מרמזות להשפעה מגנה אפשרית של קפה מפני מחלות כבד.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים זיהו קשר בין צריכת קפה ובין סיכון מופחת לסרטן כבד ומחלת כבד כרונית, רמז לכך שלקפה השפעה על מנגנוני התפתחות מחלה. כעת הם בחנו מטבוליטים בדם במדגם Alpha-Tocophenrol, Beta-Carotene Cancer Prevention Cohort (סך כולל של 29,133 משתתפים) להערכת סרטן כבד (221 מקרים) ותמותה עקב מחלות כבד (242 מקרים) במדגם.

החוקרים זיהו 21 מטבוליטים שנקשרו עם שתיית קפה וכן עם תוצאי הסיום שנבחנו במחקר והתמקדו בתשעה מטבוליטים ו-Trigonelline, סמן ידוע של קפה.

החוקרים מדווחים כי זוהה קשר הפוך בין Tyrosine ושתי חומצות מרה, GCDCA (Glycochenodexocycholic Acid) ו-GCA (Glycocholic Acid) עם קפה, אך הקשר עם תוצאי הסיום היה חיובי; יחסי הסיכויים בהשוואת אחוזון 90 ואחוזון 10 נעו בין 3.91 עם Tyrosine ועד 4.95 עם GCA לסרטן כבד ובין 4.00 עם GCA ועד 6.77 עם GCDCA לתמותה עקב מחלת כבד.

ששת המטבוליטים האחרים ו-Trigonelline נקשרו בקשר חיובי עם שתיית קפה אך נקשרו בקשר שלילי עם שני תוצאי הסיום; יחסי הסיכויים נעו בין 0.16 ל-0.37. הקשרים נותרו מובהקים סטטיסטית לאחר תקנון לדיאטה ולתוצאים שאירעו למעלה מ-10 שנים לאחר דגימות הדם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין מגון תרכובות רחב ובין צריכת קפה, היארעות סרטן כבד ותמותה עקב מחלות כבד לאורך 27 שנים. ממצאים אלו עשויים לסייע בהבנה טובה יותר של האתיולוגיה בבסיס התפתחות מחלות כבד כרוניות וסרטן כבד.

J Natl Cancer Inst. 2020;112(3):286-294

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה