Nutritional/Metabolic

ליעילות הטיפול ב-ה-dapagliflozin (פורסיגה) במחלת כליות השלכות חיוביות בחולי אי ספיקת לב ( Medscape)


מאת נעה גנזבורג , Bsc

ממצאי מחקר DAPA-CKD מעידים כי לתרופת ה-dapagliflozin (פורסיגה) השפעה גם על הורדת הסיכון לאי ספיקת לב, לאחר שהוכחה יעילותה בהאטה של התפתחות מחלת כליות כרונית (CKD). לדברי החוקרים, הממצאים שבחנו את השפעת מעכב SGLT2 (ר”ת sodium-glucose transporter 2) במטופלים עם אי ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד (HFrEF) עולים בקנה אחד עם אלה המוקדמים – שהצביעו על הורדת הסיכון לאירועים כלייתים. אחד ההשפעות הספציפיות של נטילת התרופה, dapagliflozin על המטופלים שהשתתפו במחקר DAPA-CKD בו המטופלים הוכנסו למחקר על סמך נוכחות סמנים של מחלת כליות כרונית, היא מניעה של אשפוזים ראשונים או חוזרים בשל אי ספיקת לב. הממצאים הללו הוצגו בפגישה השנתית של החברה לאי ספיקת לב של אמריקה (Heart Failure Society of America).

בין ממצאי המחקר, שפורסם בספטמבר ב-New England Journal of Medicine, היה תוצא שניוני כלל את שיעורי התמותה המשולבים מסיבות קרדיווסקורלריות או בשל אשפוז בגלל אי ספיקת לב. הטיפול בתרופה נקשר עם ירידה יחסית של 29 אחוזים עבור תוצא זה, בהשוואה למטופלים שקיבלו פלצבו: במטופלים שנטלו dapagliflozin אירעו 37 אשפוזים על רקע אי ספיקת לב, כולל אירועים ראשונים או חוזרים, בעוד שבמטופלים שקיבלו פלצבו אירעו 71 מקרי אשפוזים כאלה, לאורך 2.4 שנות מעקב. כאשר מתרגמים את הירידה הזו לסיכון יחסי, מדובר בירידה של כמעט 50%.

לדברי החוקרים, הממצאים הללו מראים כי הטיפול מאט את התפתחות מחלת הכליות, וכן מוריד את הסיכון לפתח אי ספיקת לב, במטופלים עם, או בלי סוכרת סוג 2.  החוקרים מציינים בנוסף את מינימום סף התפקוד הכלייתי שיאפשר את הטיפול במעכבי-SGLT2 או בתרופות אחרות מאותה המשפחה: מטופלים שהשתתפו במחקר טופלו בבטיחות כאשר ה-eGFR שלהם היתה 25 מ”ל לדקה ל- 1.73 m2;   זאת כאשר כ-14 אחוזים ממשתתפי המחקר הציגו ערכי eGFR  בין 25-29.

השלכות נוספות של הממצאים הללו קשורות לאישור הטיפול לאינדיציות נוספות- כלומר, להרחבת התווית הטיפול לקבוצה גדולה של מטופלים עם אי ספיקת לב שכרגע לא עומדים בסף הטיפול, במיוחד חולי CKD עם אי ספיקת לב HFpEF (או preserved ejection fraction). בתחילת אוקטובר ה-FDA העלה את התרופה על המסלול המהיר לאישור לאינדיקציה של CKD בשל ממצאי מחקר ה-DAPA-CKD. ב-2019,ממצאי מחקר  DAPA-HF הביאו לאישור של הטיפול באינדיקצית HFrEF. עדויות על יעילות הטיפול במעכבי SGLT2 בחולים עם HFpEF  יאלצו להמתין לפרסום התוצאות ממחקרים שעודם מתנהלים בשנה הקרובה. החוקרים מציינים כי כמחצית מהחולים עם HFpEF סובלים מ-CKD, וקבוצה גדולה סובלת גם מסוכרת סוג 2; עם אישור הטיפול ל-HFrEF  וכל הנראה ל-CKD, נראה שהטיפול יוכל להתאים לאחוז גבוה מהחולים הסובלים מאי ספיקת לב. 



Dapagliflozin’s CKD Performance Sends Heart Failure Messages – Medscape – Oct 05, 2020.

https://www.medscape.com/viewarticle/938568#vp_2

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה