Nutritional/Metabolic

הערכת תוצאות טיפול סיסטמי כנגד סרטן כבד מתקדם (JAMA Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה מהן עולה כי משלב Atezolizumab (טיסנטריק) עם Bevacizumab (אווסטין) מהווה כעת את קו הטיפול הראשון המקובל כעת לחולים עם סרטן כבד בשלב מתקדם. בחולים עמידים לטיפול, הטיפול המועדף הוא Regorafenib (סטיוורגה) ו-Cabozantinib (קבומטיקס), כאשר בחולים מתאימים ניתן לשקול טיפול ב-Ramucirumab.

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות של טיפולים סיסטמיים שונים לחולים עם סרטן כבד מתקדם. החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים שונים וכללו מחקרים בשלב 3 להערכת מעכבי VEGF, מעכבי בקרה חיסונית, או שילובים של תכשירים אלו לטיפול כנגד סרטן כבד בשלב מתקדם.

התוצאים העיקריים כללו את ההישרדות הכוללת והישרדות ללא-התקדמות מחלה.

הסקירה כללה 14 מחקרים (8 בחנו את תוצאות טיפול קו-ראשון ו-6 בחנו את תוצאות הטיפול כקו-שני) בסיכון נמוך להטיות. שמונת המחקרים שבחנו את אפשרויות הטיפול כקו-ראשון כללו 6,290 חולים בגילאי 18-89 שנים. חמשת המחקרים שבחנו אפשרויות טיפול קו-שני כללו 2,653 חולים בגילאי 18-91 שנים.

מטה-אנליזה מצאה כי משלב Atezolizumab עם Bevacizumab היה עדיף בחולי עם סרטן כבד כאשר ניתן כקו-טיפול ראשון, בהשוואה ל-Lenvatinib (יחס סיכון של 0.63, רווח בר-סמך 95% של 0.44-0.89), Sorafenib (יחס סיכון של 0.58, רווח בר-סמך 95% של 0.42-0.80) ו-Nivolumab (יחס סיכון של 0.68, רווח בר-סמך 95% של 0.48-0.98).

במקרים של מחלה עמידה לטיפול, מטה האנליזה מצאה כי כל התרופות שנבחנו במחקר הדגימו תועלת מבחינת הישרדות ללא-התקדמות המחלה, בהשוואה לפלסבו. עם זאת, תועלת מבחינת הישרדות כוללת תועדה עם Regorafenib (יחס סיכון 0.62, רווח בר-סמך 95% של 0.51-0.75) ו-Cabozantinib (יחס סיכון של 0.76; רווח בר-סמך 95% של 0.63-0.92), בהשוואה לפלסבו.

בחולים עם רמות Alpha-Fetoprotein של 400 ננוגרם/מ”ל ומעלה, טיפול ב-Regorafenib, Cabozantinib ו-Ramucirumab הדגימו שיפור בהישרדות ללא-התקדמות המחלה והישרדות כוללת, בהשוואה לפלסבו, ללא עדיפות לתרופה פעילה אחת על-פני אחרות.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון משלבי טיפול אפשריים אחרים ואת גישת הטיפול הטובה ביותר בחולים לאחר חשיפה קודמת למעכבי VEGF או מעכבי בקרה חיסונית.

JAMA Oncol, October 22, 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה