Nutritional/Metabolic

תערובת פרוביוטית עשויה לסייע לחולים עם תסמינים במערכת העיכול (מתוך כנס ה-ACG)

תערובת פרוביוטית חדשה הכוללת חמישה זני חיידקים עשויה לסייע בהקלה על חולים עם הפרעות פונקציונאליות במערכת העיכול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Gastroenterology.

טיפול פרוביוטי, דוגמת זני Bifidobacterium lactis, BI-04, Bi-07 ו-HN019 וזני Lactobacillus, L acidophilus NCFM ו-L. paracasei Lpc-37 אשר ניתנו לבד או במשלב הובילו לשיפור שלשול, כאבי בטן, נפיחות ועצירות בחולים עם הפרעות במערכת העיכול.

החוקרים השלימו מחקר בתווית-פתוחה, רב-מרכזי, שכלל 188 מבוגרים (גיל ממוצע של 44.1 שנים, 72.3% נשים) עם תסמינים של הפרעות פונקציונאליות במערכת העיכול. כל משתתף קיבל קפסולה פומית של תערובת פרוביוטית פעם ביום, למשך 30 ימים.

החולים השלימו הערכה במספר נקודות זמן לאורך המעקב: סקירה (ימים 15- עד 1-), תחילת המחקר (יום 1), יום 14, יום 30 וביקור מעקב (יום 42). תוצא היעילות העיקרי של המחקר היה שיפור לפי דיווח המטופל בתחושת הרווחה הכוללת על-רקע מערכת העיכול לאחר 30 ימים. תוצאים משניים כללו את השינוי בתסמינים במערכת העיכול, כפי שנקבע לפי שאלון GI Health Symptom Questionnaire. היארעות אירועים חריגים על-רקע הטיפול נקבעה במהלך כל הביקורים.

לאחר 30 ימים, 85.1% מהחולים השיגו את תוצא הסיום העיקרי והעידו על תגובה חיובית כאשר נשאלו אודות תחושת הרווחה הכוללת על-רקע מערכת העיכול. כל השיפורים עליהם דווח לאחר 30 ימים זוהו גם לאחר 14 ימים. בנוסף, החוקרים זיהו ירודה ממוצעת של 32.7% בריכוז Intestinal Fatty-Acid Binding Protein בחולים ברבעון העליון של רמות החלבון בתחילת המחקר.

אירועים חריגים תועדו ב-18.6% מהמשתתפים ואירועים חריגים על-רקע הטיפול תועדו ב-8.0% מהמשתתפים.

בסיכומו של דבר, 35 חולים פיתחו אירוע חריג על-רקע הטיפול, שישה חולים דיווחו על גזים וחמישה סבלו משיעול. לא תועדו מקרי תמותה, אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול או הפסקות טיפול על-רקע התרופה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תערובת פרוביוטית הובילה לשיפור תסמינים בחולים עם הפרעות פונקציונאליות במערכת העיכול והדגימה פרופיל בטיחות חיובי.

מתוך כנס ה-ACG

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    מינונים גבוהים של Ergocalciferol (אנאלוג של ויטמין D) עשויים להביא להארכת תקופה ההפוגה בחולים עם סוכרת מסוג 1 ע”י שימור תפקוד תאי ביתא מייצרי-אינסולין בחולים עם אבחנה חדשה של המחלה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי ביתא שומרים על כ-30-50% מהתפקוד בעת אבחנה של סוכרת מסוג […]

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות תוספת פרוביוטיקה לטיפול בחולים עם קוליטיס כיבית, כאשר מהממצאים עולה ירידה בשיעורי התלקחות מחלת המעי הדלקתית בחולים בהפוגה קלינית, ללא עליה בסיכון לתופעות לוואי משנית לטיפול. יתרה מזאת, טיפול פרוביוטי עשוי להביא לעליה בשיעורי הפוגה קלינית בחולים עם קוליטיס […]

  • האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    מחקר שנערך לאחרונה הקושר בין נגזרת ניאצין (ויטמין B3) לסיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים העלה שאלות לגבי בטיחות צריכת ויטמין B זה, שמתווסף לרכיבי מזון רבים בתזונה המערבית ונלקח בצורה של תוספי מזון

  • צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    שתיית משקאות עם ממתיקים מלאכותיים בכמות של שני ליטרים ומעלה בכל שבוע מלווה בעליה של 20% בסיכון להופעת פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה להערכת הקשר בין שתיית משקאות ממותקי-סוכר, משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ומיצי פירות ובין הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, לצד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה