Nutritional/Metabolic

זיהום בנגיף הקורונה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה חודשים רבים לאחר הזיהום (Nature)

קורונה

חולים שהחלימו מנגיף הקורונה עלולים להיות בסיכון מוגבר לסיבוכים רפואיים רבים גם זמן רב לאחר הופעת הזיהום, כולל סיכון מוגבר לתמותה עד שישה חודשים לאחר הדבקה בנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nature. מחקר שני, שפורסם ע”י ה-CDC, מצא כי חולים רבים שפיתחו מחלה קלה סובלים מתסמינים הנותרים זמן רב לאחר הזיהום הנגיפי.

לצורך המחקר הראשון, חוקרים בחנו את הנתונים אודות למעלה מ-8,700 חולי קורונה וקרוב ל-5 מיליון ביקורות במאגר נתונים פדראלי. הם מצאו כי בחולים עם זיהום בנגיף הקורונה תועדה עליה של 59% בסיכון לתמותה עד שישה חודשים לאחר הזיהום, בהשוואה לאלו שלא נדבקו בנגיף הקורונה.

ממצאים אלו מתורגמים לשמונה מקרי תמותה נוספים לכל 1,000 חולים לאורך שישה חודשים, מאחר ומקרי תמותה רבים נובעים מסיבוכים ארוכי-טווח רבים של נגיף הקורונה  אינם מדווחים כמקרי תמותה עקב נגיף הקורונה. מבין החולים שאושפזו והלכו לעולמם לאחר למעלה מ-30 ימים, החוקרים זיהו 29 מקרי תמותה נוספים לכל 1,000 חולים לאורך שישה חודשים.

מספרים אלו מעידים כי מספר מקרי התמותה המיוחס לנגיף הקורונה מהווה רק את קצה הקרחון, מאחר ואלו כוללים רק מקרי תמותה סביב הזיהום האקוטי ולא לוקחים בחשבון מקרי תמותה חודשים לאחר ההדבקה בנגיף.

מאוניברסיטת ג’ון הופקינס דווח כי למעלה מ-3 מיליון חולים ברחבי העולם וכ-570,000 חולים בארצות הברית הלכו לעולמם מסיבות הקשורות בנגיף הקורונה.

בקרב אלו עם תסמינים ממושכים לאחר הזיהום האקוטי בנגיף הקורונה קיים גם סיכון הרבה יותר גבוה לתחלואה, לא רק במערכת הנשימה. בחולים אלו תועד סיכון מוגבר לאירועים מוחיים ובעיות אחרות במערכת העצבים, הפרעות פסיכיאטריות כמו דיכאון, הופעת סוכרת, מחלת לב ובעיות כליליות אחרות, שלשול והפרעות במערכת העיכול, מחלת כליות, קרישי דם, כאבי מפרקים, נשירת שיער ועייפות כללית.

חולים רבים סובלים מצבר תחלואות אלו וככל שהחולה פיתח מחלה חמורה יותר על-רקע הזיהום הנגיפי, כך הסיכוי לבעיות ארוכות טווח הוא גבוה יותר.

המחקר מטעם ה-CDC התמקד בחולים שפיתחו מחלה קלה על-רקע נגיף הקורונה ומצא כי קרוב לשני-שליש מהם חזרו לרופא בתוך שישה חודשים מהזיהום הראשוני בתלונות על תסמינים חדשים.

החוקרים בחנו למעלה מ-3,100 מקרים לצורך המחקר, כאשר כל החולים הללו לא אושפזו בעקבות הזיהום הראשוני. מהנתונים עולה כי קרוב ל-70% מהחולים עם זיהום קל שבו לרופא במהלך ששת החודשים לאחר האבחנה הראשונית וקרוב ל-40% נדרשו למומחה.

בהשוואה לאלו שלא שבו לרופא לאחר ההחלמה מהזיהום הראשוני, אלו עם תסמינים ממושכים של הנגיף היו בסיכוי גבוה יותר ממוצא אפריקאי-אמריקאי, נשים, ומעל גיל 50 שנים.

החוקרים קוראים לרופאים להיות מודעים לכך שחולים השבים אליהם לאחר אבחנה של זיהום בנגיף הקורונה עשויים לפתח תסמינים חדשים הקשורים באבחנה קודמת של הזיהום הנגיפי.

Nature 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה