Nutritional/Metabolic

עדויות נוספות תומכות בחשיבות הקפדה על ארוחת בוקר סדירה (Journal of the American Board of Family Physician)

הקפדה על אכילת ארוחת בוקר באופן סדיר, בפרט כזו הכוללת למעלה מ-25 גרם סיבים, לוותה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Board of Family Physician.

ממצאי המחקר הנוכחי מצטרפים לממצאי מחקר קודם שהדגימו תועלת קרדיווסקולארית להקפדה על ארוחת בוקר סדירה.

החוקרים מארצות הברית בחנו נתונים אודות 5,761 מבוגרים בגילאי 40 שנים ומעלה, שלקחו חלק בסקרי National Health and Nutritional Examination Survey בין השנים 1999-2000 ובין 2001-2002. מהנתונים עולה כי 82.9% מהמבוגרים דיווחו כי הם נהגו לאכול ארוחת בוקר.

במהלך מעקב ממוצע של למעלה מ-12 שנים, 35.2% מהמשתתפים הלכו לעולמם, כאשר ב-8.1% מהמקרים מחלות לב וכלי דם היו הגורם לתמותה.

מניתוח רב-משתני עלה כי בקרב אלו שאכלו ארוחת בוקר באופן סדיר, בהשוואה לאלו שלא נהגו לאכול ארוחת בוקר, תועד סיכון מופחת לתמותה (יחס סיכון לתמותה מכל-סיבה של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.57-0.84; יחס סיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם של 0.45, רווח בר-סמך 95% של 0.32-0.63).

בקרב אלו שצרכו למעלה מ-25 גרם סיבים כל יום נרשמה ירידה של 21% בתמותה מכל-סיבה לאחר תקנון רב-משתני (יחס סיכון של 0.79, רווח בר-סמך 95% של 0.66-0.96). נבדקים שדיווחו על צריכת ארוחת שכללה כמות גדולה יותר של קלוריות וסיבים, נטו להיות מבוגרים יותר ועם מדד מסת גוף נמוך יותר, בהשוואה לאלו שלא אכלו ארוחת בוקר.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה קודמת שמצאה כי באלו שוויתרו על ארוחת הבוקר תועד סיכון מוגבר לעודף-משקל או השמנת-יתר והתפתחות סוכרת.

Journal of the American Board of Family Physician 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה