Nutritional/Metabolic

סיבות לאשפוז וגורמי תמותה בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR (מתוך Am J Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR (Amyloidosis Transthyretin), אי-ספיקת לב הינה הגורם המוביל לתמותה או אשפוזים על-רקע מחלות לב וכלי דם.

במחקר ATTR-ACT (Tafamidis in Transthyretin Cardiomyopathy Clinical Trial), טיפול ב-Tafamidis (וינדמקס) הפחית משמעותית את שיעורי התמותה ואשפוזים על-רקע קרדיווסקולארי בהשוואה לפלסבו בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR. כעת ביקשו החוקרים לבחון את הגורמים לתמותה ואשפוזים על-רקע קרדיווסקולארי במחקר ATTR-ACT במטרה להבין טוב יותר את הגורמים להתקדמות קרדיומיופתיה באוכלוסיה זו ואת היעילות של Tafamidis.

מחקר ATTR-ACT היה מחקר בינלאומי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אקראי, שכלל חולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR, אשר חולקו באקראי לטיפול ב-Tafamidis (264 חולים) או פלסבו (177 חולים) למשך 30 חודשים.

החוקרים בחנו את הגורמים לתמותה על-רקע קרדיווסקולארי (אי-ספיקת לב, הפרעות קצב לב, אוטם לבבי, מוות פתאומי, אירוע מוחי וגורמים קרדיווסקולאריים אחרים) ואשפוזים (אי-ספיקת לב, הפרעות קצב לב, אוטם לבבי, אירוע מוחי איסכמי/התקף איסכמי חולף וגורמים קרדיווסקולאריים אחרים).

מהנתונים עולה כי תועדו 53 מקרי תמותה על-רקע קרדיווסקולארי (20.1%) בקרב מטופלים ב-Tafamidis ו-50 מקרי תמותה בזרוע הפלסבו (28.2%), כאשר אי-ספיקת לב (15.5% מהמטופלים ב-Tafamidis לעומת 22.6% מאלו בזרוע הפלסבו) ומוות פתאומי (2.7% ו-5.1%, בהתאמה), היו הגורמים הנפוצים ביותר.

מספר החולים שאושפזו בשל מחלות לב וכלי דם עמד על 138 (52.3%) בזרוע הטיפול ב-Tafamidis ועל 107 (60.5%) בזרוע הפלסבו. אי-ספיקת לב הייתה הגורם הנפוץ ביותר לאשפוז (43.2% מהמטופלים ב-Tafamidis ו-50.3% מאלו בזרוע הפלסבו).

כל הגורמים לאשפוז או תמותה על-רקע קרדיווסקולארי היו פחות נפוצים עם Tafamidis לעומת פלסבו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר ממצאים אלו מספקים תובנות נוספות אודות התקדמות מחלה קרדיווסקולארית בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR, כאשר אי-ספיקת לב הינה הגורם הנפוץ ביותר לאשפוז על-רקע קרדיווסקולארי או תמותה באוכלוסיה זו.

Am J Cardiol. 2021 Jun 1;148:146-150

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה