Nutritional/Metabolic

בילדים עם מחלת מעי דלקתית סיכון מוגבר לממאירות ותמותה (מתוך כנס ה-UEG Week)

בחולים עם מחלת מעי דלקתית מילדות ייתכן סיכון מוגבר להתפתחות ממאירות ולתמותה, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-UEG Week.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היארעות הופעה בילדות של מחלת מעי דלקתית מצויה במגמת עליה משמעותית בעשורים האחרונים. הופעה בילדות של מחלת מעי דלקתית מתאפיינת במהלך חמור יותר מזה של מבוגרים עם מחלת מעי דלקתית. למרות שקיים חשש מפני ממאירות ותמותה כסיבוכים של מחלת המעי, אלו מאובחנים לעיתים רחוקות במהלך המעקב אחר ילדים עם המחלה. לאור זאת, אין נתונים רבים אודות הסיכון לממאירות ותמותה במקרים של הופעה בילדות של מחלת מעי דלקתית.

להערכת שיעורי הימצאות מחלות ממאירות ותמותה בחולים עם הופעה בילדות של מחלת מעי דלקתית ובניסיון לזהות גורמים הקשורים עם ממאירות ותמותה, החוקרים התבססו על מאגר EPIMAD ואספו נתונים אודות ילדים שאובחנו עם מחלת מעי דלקתית לפני גיל 17 שנים בין השנים 1988-2011.

מדגם המחקר כלל 1,344 חולים עם מחלת קרוהן (75%; גיל חציוני של 14.5 שנים; 55.2% בנים) או קוליטיס כיבית (25%; גיל חציוני של 13.9 שנים; 42.7% בנים). נתונים מאוכלוסיית צרפת שימשו כקבוצת הייחוס.

לאורך חציון משך מעקב של 13.1 שנים תועדו 14 מקרים של ממאירות (חציון עיכוב לאחר אבחנת מחלת מעי דלקתית של 15 שנים; גיל חציוני בעת אבחנת ממאירות של 27.8 שנים); 11 מקרים תוארו בחולים עם מחלת קרוהן ו-3 מקרים אובחנו באלו עם קוליטיס כיבית. החוקרים מדווחים על היארעות גבוהה יותר משמעותית של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית (שיעורי היארעות מתוקנים של 2.66, רווח בר-סמך 95% של 1.47-4.8).

סרטן מעי גס ורקטום (שיעורי היארעות מתוקנים של 41.2, רווח בר-סמך 95% של 17.55-98.98) וסרטן העור (קרצינומה תאי בסיס ומלנומה) היו הגורמים המובילים לתמותה. מהערכת הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום, העלה כי סיכון היה גבוה פי 41 בהשוואה לאוכלוסיה הכללית ופי 76 בחולים עם קוליטיס כיבית. הסיכון למלנומה היה מוגבר פי חמש בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

במהלך המעקב תועדו 15 מקרי תמותה (חציון עיכוב לאחר אבחנה של מחלת מעי דלקתית של 15.9 שנים; גיל חציוני בתמותה של 28.8 שנים), 14 מהם תוארו בחולים עם קוליטיס כיבית וכולם בחולים עם מחלת מעי דלקתית לפני שנת 2004. שיעורי התמותה הכוללים היו גבוהים יותר מאוכלוסיית הייחוס (שיעורי תמותה מתוקנים של 1.69, רווח בר-סמך 95% של 1.02-2.8). ארבעה מקרי תמותה יוחסו למחלות ממאירות.

למרות שהסיכון לסרטן מעי גס ורקטום היה גבוה פי 70 בהשוואה לאוכלוסיה הכללית (שיעורי תמותה מתוקנים של 70.37, רווח בר-סמך 95% של 22.7-218.19), החוקרים לא זיהו קשר בין משך טיפול לדיכוי חיסוני או טיפול במעכבי TNF ובין הופעת ממאירות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הגורם העיקרי לתמותה עקב ממאירות היה סרטן מעי גס ורקטום והם ממליצים על הקמת תכניות לזיהוי ממאירות החל מגיל ההתבגרות. למרות שהם לא זיהו קשר בין חשיפה לטיפולים ובין ממאירות או תמותה, דרוש מעקב ממושך יותר לאישור תוצאות אלו.

מתוך כנס ה-UEG Week

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה