OCD

חקר המיקרוביום סולל את הדרך לטיפולים חדשים כנגד מחלת אלצהיימר (מתוך ה-AACP)

מחקרים נוספים של המיקרוביום הובילו לתוצאות חיוביות בכל הנוגע לאפשרויות טיפול חדשות למחלת אלצהיימר, כך טוענים מומחים במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Clinical Psychiatrists.

המומחים סבורים כי העניין הגובר בציר מעי-מוח פותח דלתות להבנה של מחלת אלצהיימר והפרעות מוחיות אחרות וייתכן כי הדור הראשון של תרכובות העשויות לסייע במניעה או טיפול במחלת אלצהיימר עשוי להופיע בקרוב.

המיקרוביום של כל אחד הוא ייחודי לאדם וכמעט כל המיקרוביום מצוי במערכת העיכול. ירידה במגוון האורגניזמים במיקרוביום של מערכת העיכול נקשר עם מגוון רחב של מחלות. מחלות דלקתיות, אסתמה, סוכרת, השמנה ואלרגיות נקשרו כולן עם מגוון מיקרוביאלי ירוד. מנגד, חוסר איזון מיקרוביאלי, או דיסביוזיס, נקשר עם הפרעות חרדה ו/או דיכאון, דמנציה וממאירויות מסוימות.

חלק מהחיידקים המשפיעים לטובה על המיקרוביום הם מזני Lactobacillus ו-Bifidobacterium. גורמים רבים עשויים להשפיע על המיקרוביום של האדם, כולל תזונה, תרופות, אזור גיאוגרפי, שלב החיים, אופן הזנת תינוק ודחק. השתלת צואה הוכחה כיעילה בשיפור הבריאות של חולים הסובלים מהישנות זיהומי Clostridium difficile, כאשר לאחרונה דווח על שיעורי הצלחה הנעים בין 80% ו-90%.

מחקרים מתחילים להצביע על הקשר בין המיקרוביום של המעי ובין מחלת אלצהיימר. במהלך השנים האחרונות החלו להבין טוב יותר כי המגוון המיקרוביאלי בחולים עם מחלת אלצהיימר הוא מופחת, בהשוואה לביקורות בריאות.

למרות שהמחקרים לא מוכיחים כי מגוון מיקרוביאלי ירוד בצואה אחראי לליקוי קוגניטיבי קל או למחלת אלצהיימר, הקשר מעלה את השאלה אם המיקרוביום תורם להתפתחות שינויים אלו. מעדויות מוקדמות עולה כי ציר מעי-מוח עשוי להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי. במודל חיות, העברת המיקרוביום של עכבר עם מחלת אלצהיימר לאחד שגדל ללא חשיפה לחיידקים הובילה לירידה קוגניטיבית, אך לא תועדה ירידה קוגניטיבית בעכבר שגדל ללא חשיפה לחיידקים לאחר השתלת מיקרוביום מעכבר בריא.

עוד זוהה קשר בין מחלת אלצהיימר ובין מחלת חניכיים, המעלה את הסברה כי שינויים דומים מתפתחים במוח של אנשים עם מחלת חניכיים.

מחקרים שבחנו את הקשר בין מחלת אלצהיימר ובין המיקרוביום במערכת העיכול הדגישו את החשיבות האפשרית של פרוביוטיקה ופרביוטיקה כאמצעים להשבת מיקרוביום מערכת העיכול. היעילות של פרוביוטיקה ופרביוטיקה נבחנה גם במחקרים אקראיים ומבוקרים בחולים עם ליקוי קוגניטיבי קל ומחלת אלצהיימר. כיום, אין טיפול למיקרוביום במערכת העיכול המאושר לשימוש בארצות הברית כטיפול למחלת אלצהיימר; עם זאת, יש עדויות מעודדות בנוגע לשימוש בפרביוטיקה, פרוביוטיקה או דיאטה ים-תיכונית.

מתוך כנס מטעם ה-American Academy of Clinical Psychiatrists

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה