OCD

דיכאון לפני לידה והסיכון להפרעות התנהגות בילדות (Journal of Neuroscience)

דיכאון לפני לידה עשוי להשפיע על מערכות קשרים במוח העובר ולהציב את הילדים, בעיקר בנים, בסיכון מוגבר להתנהגות אגרסיבית, היפראקטיביות ודיכאון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neuroscience.

מדגם המחקר כלל 54 זוגות אם-ילד, כאשר האימהות השלימו את מדד EPDS (Edinburgh Postnatal Depression Scale) במהלך הטרימסטר השני והשלישי להיריון ושלושה חודשים לאחר הלידה. ילדיהן (24 בנות, 30 בנים) השלימו בדיקת הדמיה בתהודה מגנטית עם דיפוזיה בגיל ממוצע של 4 שנים; מדד CBCL (Child Behavior Checklist) שימש להערכת התנהגות הילדים בתוך 6 חודשים מבדיקת ה-MRI.

בדיקת FA (Fractional Anisotropy) שימשה להערכת קישוריות מבנית במוח באזורי Amygdala, Fornix, Uncinate Fasciculus ו-Cingulum, כמו גם Mean Diffusivity (MD); התוצאות נבחנן הן עם תסמיני דיכאון אימהי והן עם התנהגות הילד.

לאחר תקנון לדיכאון לאחר לידה, מדדי EPDS בטרימסטר השלישי נקשרו בקשר חיובי עם MD במסילת Amygdala-Frontal ובאזור ה-Cingulum.

החוקרים זיהו אינטראקציה מגדרית עם התנהגות מוחצנת (דוגמת התנהגות אגרסיבית והיפראקטיביות) במסלול Amygdala-Frontal: קישוריות חלשה יותר (מדדי FA נמוכים יותר, מדדי MD גבוהים יותר) נקשרה עם התנהגות גרועה יותר בבנים.

לסיכום, בילדים לאימהות עם תסמיני דיכאון חמורים יותר תועדה קישוריות חלשה יותר בחומר הלבן בין אזורים האחראיים לעיבוד רגשי. יתרה מזאת, קישוריות בין אמיגדלה ובין הקורטקס הפרה-פרונטלי עמדה בבסיס הקשר בין תסמיני דיכאון אימהי והתנהגות מוחצנת של הבנים עדות לכך שהפרעה במבנה המוח הינה מנגנון אפשרי הקושר בין דיכאון לפני הלידה באם ובין התנהגות הילד בגיל צעיר.

Journal of Neuroscience, released August 10, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה