Obesity

התועלת של סאקסנדה בטיפול בילדים עם השמנה (N Engl J Med)

מתן טיפול ב-Liraglutide (סאקסנדה) עם ייעוץ בנוגע לפעילות גופנית ותזונה, מלווה בירידה במשקל בילדים עם השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שנערך שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה הינה מחלה כרונית עם אפשרויות טיפול מוגבלות בילדים. טיפול ב-Liraglutide עשוי לסייע במאמצים להפחתת משקל במתבגרים עם השמנה.

כעת, החוקרים השלימו מחקר במימון יצרנית התרופה, במטרה לבחון את השינוי במדד סטיות התקן של מדד מסת הגוף (Body Mass Index Standard-Deviation Score, או BMI SDS) מתחילת המחקר עד לאחר 56 שבועות. המחקר האקראי, כפל-סמיות, כלל תקופת טיפול בת 56 שבועות ומעקב בן 26 שבועות.

מדגם המחקר כלל מתבגרים בגילאי 12-16 שנים, עם השמנה ותגובה לא-מספקת לשינוי אורחות חיים בלבד. המשתתפים חולקו באקראי, ביחס 1:1, לטיפול ב-Liraglutide במינון 3.0 מ”ג (125 משתתפים), או לפלסבו (126 משתתפים), אשר ניתנו בזריקה תת-עורית כל יום, בנוסף להתערבות לשינוי אורחות חיים.

מהנתונים עולה כי Liraglutide היה עדיף על פלסבו בכל הנוגע לשינוי מתחילת במחקר במדד BMI SDS לאחר 56 שבועות (הבדל משוער של 0.22-, P=0.002). ירידה של לפחות 5% במדד מסת הגוף תועדה ב-51 מבין 113 משתתפים בקבוצת ההתערבות וב-20 מבין 105 משתתפים בקבוצת הפלסבו (43.3% לעומת 18.7%, בהתאמה) וירידה של לפחות 10% במדד מסת הגוף תועדה ב-33 ו-9 מטופלים, בהתאמה (26.1% לעומת 8.1%, בהתאמה).

החוקרים מדווחים על ירידה גדולה יותר עם Liraglutide, בהשוואה לפלסבו, במדד מסת הגוף (4.64- נקודות אחוז) ובמשקל הגוף (הבדל אבסולוטי של 4.50- ק”ג והבדל אבסולוטי של 5.01- נקודות אחוז).

לאחר הפסקת הטיפול, עליה גדולה יותר במדד BMI SDS תועדה בקבוצת הטיפול הפעיל, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (הבדל של 0.15, רווח בר-סמך 95% של 0.07-0.23).

תופעות לוואי גסטרואינטסטינאליות היו נפוצות יותר בקבוצת הטיפול ב-Liraglutide, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (64.8% לעומת 36.5%, בהתאמה) ואירועים חריגים שהובילו להפסקת תרופת המחקר היו נפוצים יותר בקבוצת ההתערבות (10.4% לעומת 0%, בהתאמה). אירועים חריגים חמורים תועדו בחלק קטן מהמשתתפים במחקר (2.4% לעומת 4.0%, בהתאמה).

החוקרים מדווחים על מקרה אובדנות יחיד, אשר לא סביר כי נקשר עם הטיפול במחקר.

לסיכום, במתבגרים עם השמנה, מתן סאקסנדה עם טיפול לשינוי אורחות חיים הובילו לירידה גדולה יותר משמעותית במדדי BMI SDS, בהשוואה לפלסבו עם התערבות לשינוי אורחות חיים.

N Engl J Med 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי טיפול ב- Tirzepatide(מאונג’רו) הוביל לשיפור גדול יותר מאינסולין בזאלי בריכוז המוגלובין מסוכרר וערכי סוכר לאחר ארוחה בחולים עם סוכרת מסוג 2, ללא תלות ברמות סוכר לאחר-ארוחה או רמות סוכר בדם בצום טרם התחלת הטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ב- Tirzepatide הוביל לאיזון גליקמי טוב […]

  • עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    בחולים עם מחלת כליות כרונית עם רמות אלבומינוריה בטווח התקין עדיין תוארה עליה ליניארית בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית עם עליה ברמות אלבומין בשתן מערכים לא-מדידים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. מדגם המחקר כלל 1,629 משתתפים משבעה מרכזים בארצות הברית אשר לקחו חלק במחקר הפרוספקטיבי CRIC ואובחנו עם מחלת […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה