Obesity

ההשפעה של רמות ויטמין D ודפוסי שינה על הסיכון לסוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות ויטמין D גבוהות יותר מלוות בסיכון מופחת להיארעות סוכרת מסוג 2, כאשר הקשר הנ”ל מושפע מדפוסי השינה בכלל, עם דגש על ישנוניות-יתר במהלך שעות היום.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין רמות 25-Hydroxyvitamin D ובין הסיכון להיארעות סוכרת מסוג 2 וכן בחנו אם קשר זה הושפע מהרגלי השינה.

מדגם המחקר כלל 350,211 משתתפים ללא סוכרת, אשר נכללו במאגר UK BioBank. החוקרים אספו את הנתונים אודות ריכוזי 25(OH)D וכן נתונים אודות חמש דפוסי שינה, כולל משך שינה, נדודי שינה נחירות, כרונוטייפ וישנוניות במהלך שעות.

במהלך חציון מעקב של 8.1 שנים תועדו 6,940 מקרים חדשים של סוכרת מסוג 2. החוקרים זיהו קשר מובהק בין רמות 25(OH)D בדם ובין סיכון מופחת להיארעות סוכרת מסוג 2; כאשר כל עליה של 10 ננומול/ליטר בריכוז הוויטמין לוותה בירידה של 12% בסיכון להיארעות סוכרת מסוג 2.

החוקרים זיהו אינטראקציה מובהקת בין רמות 25(OH)D ובין כלל דפוסי השינה והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 2. הקשר ההפוך בין רמות גבוהות של ויטמין D וסוכרת מסוג 2 היה בולט יותר בקרב משתתפים עם דפוסי שינה בריאים יותר.

מבין כלל מרכיבי השינה שנבחנו, ישנוניות-יתר במהלך שעות היום הדגימה את האינטראקציה הבולטת ביותר עם רמות 25(OH)D. הסיכון המופחת לסוכרת מסוג 2 על-רקע רמות גבוהות של ויטמין D היה בולט יותר בקרב משתתפים ללא אירועים תדירים של ישנוניות-יתר במהלך שעות היום, בהשוואה לאלו עם ישנוניות-יתר רבה במהלך שעות היום.

ממצאי המחקר מעידים כי רמות גבוהות יותר של ויטמין D בדם מלוות בסיכון מופחת להיארעות סוכרת מסוג 2, כאשר הקשר הנ”ל מושפע מדפוסי השינה ובפרט, מישנוניות-יתר במהלך שעות היום.

Diabetes Care 2020 Aug

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה