Obesity

מעבר לתזונה מבוססת מזונות מהצומח עשוי להפחית את הסיכון לסוכרת (Diabetes Care)

במבוגרים צעירים הבוחרים להגדיל את איכות דיאטה מבוססת מזונות מהצומח ייתכן סיכון מופחת לסוכרת ועליה קטנה יותר במשקל הגוף בגיל מבוגר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין שינוי באיכות תזונה מבוססת מן הצומח וסוכרת מסוג 2 והשינוי במשקל הגוף.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי בארצות הברית, אשר כלל מבוגרים בגילאי 18-30 שנים בשנים 1985-1986, אשר היו במעקב לאורך 2015-2016. הם בחנו את הקשר בין שינוי באיכות תזונה מבוססת מזונות מהצומח לאורך 20 שנים (עד גיל 20 שנים) ובין הסיכון לסוכרת (גילאי 20-30 שנים) ואת השינוי במשקל הגוף, היקף מותניים ומדד מסת הגוף (עד גיל 20 ובין הגילאים 20-30 שנים).

איכות דיאטה מבוססות מזונות מן הצומח נקבעה על-פי מדד APDQS (A Priori Diet Quality Score), כאשר מדד גבוה יותר מעיד על מזונות עתירי תזונה מהצומח. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הסיכון לסוכרת והחוקרים בחנו את השינוי בגודל הגוף.

במהלך מעקב ממוצע של 9.3 שנים זוהו 206 מקרים חדשים של סוכרת. מניתוח רב-משתני עלה כי בקרב משתתפים על מדדי APDQS הגבוהים ביותר לאורך 20 שנים נרשם סיכון נמוך ב-48% לסוכרת לאורך 10 השנים הבאות, בהשוואה למשתתפים בהם מדד APDQS נותר יציב. כל עליה של סטיית תקן את במדד APDQS לאורך 20 שנים לוותה בעליה קטנה יותר במדד מסת הגוף (0.39- ק”ג למטר בריבוע), היקף מותניים (0.90- ס”מ) ומשקל (1.14- ק”ג) במהלך אותה תקופה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במבוגרים צעירים אשר הגדילו את איכות דיאטה מבוססת מזונות מן הצומח נרשם סיכון מופחת לסוכרת ועליה קטנה יותר במשקל הגוף בשלב מאוחר יותר.

Diabetes Care 2020 Aug

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה