Obesity

תוספי ביפידובקטריה עשויים לסייע בהתפתחות מערכת החיסון ביילודים (Cell)

תוספת ביפידובקטריה לתינוקות הניזונים מחלב אם מעודדת התפתחות מערכת חיסון תקינה ביילודים ובאופן תיאורטי, עשויה להפחית את הסיכון למחלות בתיווך מערכת החיסון, כולל מחלות אלרגיות ואסתמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Cell.

הפרעה במיקרוביום המעי של תינוקות מופיעה בשכיחות גבוהה בקהילות מודרניות והינה ככל הנראה אחד המרכיבים התורמים להיארעות המוגברת של הפרעות בתיווך מערכת החיסון. לפיכך, קיים עניין רב בזיהוי גורמים מיקרוביאליים העשויים לתמוך בהתפתחות מערכת חיסון בריאה יותר, אשר בתקווה יסייעו במניעת התפתחות אלרגיה, מחלות אוטואימוניות ומצבים אחרים בתיווך מערכת החיסון.

החוקרים מסבירים כי מיקרוביום מעי תקין משחק את התפקיד החשוב ביותר בהתפתחות האימונולוגית במהלך שלושת החודשים הראשונים לאחר לידה; באופן ספציפי, העדר ביפידובקטריה בתקופת זמן זו נקשר עם סיכון מוגבר לאוטואימוניות וזיהומים במערכת העיכול, אם כי המנגנונים האחראיים אינם מובנים היטב.

לאור זאת, חיידקי ביפידובקטוריה אמורים לשכון במעי תינוקות בשכיחות גבוהה, אך לעיתים קרובות לא כך הדבר כיום. במחקר הנוכחי השלימו החוקרים סדרה של ניסויים תצפיתיים ומחקרי התערבות קטן.

ראשית, החוקרים השלימו סדרה של בדיקות דם וצואה מ-208 תינוקות בשבדיה, במטרה לאפיין את תאי מערכת החיסון והמיקרוביום במעי, עם דגש על חיידקי ביפידובקטריה.

מהנתונים עלה כי בתינוקות ללא ביפידובקטריה וגנים המסייעים במטבוליזם של אוליגוסכרידים בחלב אם (המבוטאים ע”י ביפידובקטריה ומיקרובים מועילים אחרים), רמות גבוהות יותר של דלקת סיסטמית, כולל תגובות Th2 ו-Th17.

בתינוקות ללא קולוניזציה של ביפידובקטריה או במקרים בהם לא תועדה עליה בכמותם במהלך החודשים הראשונים לחיים יש הוכחות לדלקת סיסטמית ודלקת במעי, עליה בתדירות תאי חיסון משופעלים ורמות נמוכות יותר של תאי בקרה המעידים על הפרעה בחיסון סיסטמי.

החלק ההתערבותי של המחקר כלל 60 תינוקות מקליפורניה שניזונו מחלב אם, 29 תינוקות קיבלו תוספי B. longum subsp. Infantis EVC001 כל יום החל מגיל שבעה ימים ועד 28 ימים, בעוד שיתר 31 התינוקות לא קיבלו תוספים.

דגימות צואה נאספו ביום 6 וביום 60. לאחר 60 ימים, בתינוקות שקיבלו את התוספים תועדו רמות גבוהות יותר של גנים המסייעים במטבוליזם של אוליגוסכרידים מחלב אם, כמו גם שונות אלפא גדולה יותר משמעותית, בהשוואה לביקורות. בתינוקות שקיבלו תוספי EVC001 תועדו פחות ציטוקינים דלקתיים בצואה, רמז לכך שמיקרובים המבטאים גנים המסייעים במטבוליזם אוליגוסכרידים של חלב אם מובילים לסטייה תגובה פרו-דלקתית Th2 ו-Th17 לכיוון תגובת Th1.

הממצאים מעידים כי מתן תוספי מיקרובים חיוביים המסייעים במטבוליזם של אליגוסכרידים מחלב אם עשוי לסלול את הדרך למניעת מחלות בתיווך מערכת החיסון, אך דרושים מחקרים אקראיים וגדולים יותר לבחינת הנושא.

Cell 2021

לידיעה ב-MDedge

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה  (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מטרת מחקר זה, שפורסם בעת האחרונה במגזין הנחשב Lancet, הייתה לבדוק את הקשר ארוך הטווח בין תכונות תאבון בגיל צעיר לבין התפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות. המחקר נעזר בכלִי מדידה מְתוּקָף, שאלון הרגלי האכילה בילדים, ה-Child Eating Behavior Questionnaire  (CECQ), ובעוקְבוֹת משתי מדינות – הולנד ובריטניה.   שכיחותן של הפרעות האכילה עולה והטיפול […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה