Osteoarthritis

מהי התועלת של ניתוח ארתרוסקופי לטיפול בקרע מניסקוס? (Ann Intern Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine טוענים חוקרים כי אין מקום לבחור בגישה ניתוחית בכל החולים עם קרע מניסקוס על-רקע ניווני. מניתוח הנתונים עולה כי בחולים אלו התוצאות דומות בין אם בוחרים בכריתה חלקית של המניסקוס בגישה ארתרוסקופית או עם ניתוח דמה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם APM (Arthroscopic Partial Meniscectomy) מביא לשיפור תסמינים מכאניים טוב יותר מניתוח דמה.

המחקר נערך בחמש מרפאות אורתופדיות בפינלנד, וכלל מבוגרים בגילאי 35-65 שנים, עם קרע מניסקוס מדיאלי על-רקע ניווני וללא אוסטיאוארתריטיס של הברך. המשתתפים חולקו באקראי לניתוח דמה או APM.

החוקרים עקבו אחר דיווחים עצמיים אודות תסמינים מכאניים לפני ניתוח וכן 2, 6 ו-12 חודשים לאחר הניתוח.

70 חולים חולקו באקראי לניתוח APM ו-76 חולקו לניתוח דמה. 46% מהחולים בקבוצת ההתערבות ו-49% מהחולים בקבוצת הדמה דיווחו על תחושות נעילה של הברך לפני הניתוח; כאשר השיעורים המקבילים בכל נקודת מעקב עמדו על 49% ו-33%, בהתאמה, עם הבדל בסיכון של 0.03. בתת-קבוצה של 69 חולים עם תחושת נעילה של הברך לפני הניתוח, ההבדל בסיכון עמד על 0.07.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הסרת מניסקוס קרוע לא הייתה עדיפה על ניתוח דמה להקלה על תחושת נעילה של הברך. ממצאים אלו מטילים ספק בשאלה אם תסמינים מכאניים נובעים מקרע מניסקוס על-רקע ניווני.

Ann Intern Med. Published online 9 February 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה