Osteoarthritis

נטילת תוספי גלוקוזאמין מלווה בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים (BMJ)

צריכה קבועה של תוספי גלוקוזאמין מלווה בירידה מתונה בסיכון למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMJ.

החוקרים ביקשו להשלים הערכה פרוספקטיבית של הקשר בין צריכת גלוקוזאמין ובין הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים במסגרת מחקר עוקבה פרוספקטיבי, שהתבסס על נתוני מאגר UK Biobank. מדגם המחקר כלל 466,039 משתתפים ללא מחלות לב וכלי דם בתחילת הדרך, אשר השלימו שאלון אודות נטילת תוספים, כולל גלוקוזאמין. המשתתפים גויסו למחקר בשנים 2006-2010 והיו במעקב עד 2016.

במהלך חציון מעקב של שבע שנים תועדו 10,204 אירועים קרדיווסקולאריים, 3,060 מקרי תמותה קרדיווסקולארית, 5,745 אירועי מחלת לב כלילית ו-3,263 אירועים מוחיים. לאחר תקנון לגיל, מין, מדד מסת גוף, גזע, אורחות חיים, הרגלי תזונה, שימוש בתרופות ותוספים אחרים, נטילת גלוקוזאמין לוותה בסיכון נמוך יותר משמעותית לכלל האירועים הקרדיווסקולאריים (יחס סיכון של 0.85), תמותה קרדיווסקולארית (יחס סיכון של 0.78), מחלת לב כלילית (יחס סיכון של 0.82) ואירועים מוחיים (יחס סיכון של 0.92).

מהממצאים עולה כי הקשר בין טיפול בגלוקוזאמין ובין מחלת לב כלילית היה בולט יותר בקרב מעשנים פעילים (ירידה של 37% בסיכון), בהשוואה למעשנים לשעבר (ירידה של 18% בסיכון) או אלו שמעולם לא עישנו (ירידה של 12% בסיכון). ממצאים אלו עשויים לשקף את ההשפעות נוגדות הדלקת של גלוקוזאמין, שכן במעשנים תהליכי דלקת נרחבים יותר וסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי נטילת תוספי גלוקוזאמין להקלה על כאבים משנית לאוסטיאוארתריטיס עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים.

BMJ 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה