Osteoarthritis

תמונת המצב היומית של התפשטות הקורונה: מול המשך מגמת העליה במספר הנדבקים ושיעור החיוביים החלה ירידה קלה (קשורה כנראה להיקף ההתחסנות הגבוה בקרב קבוצות הסיכון) במספר החולים הקשים

מלוח הבקרה החדש (ראו בהמשך הודעת משרד הבריאות על “מתיחת הפנים”) של משרד הבריאות ניתן לראות שמגמת ההדבקה (מספר מאומתים יומי ושיעור חיוביים) עדיין בעלייה, אם כי ניתן לראות שגרף החולים הקשים מתחיל להשתנות, ככל הנראה, יש לקוות,  בשל האפקט של היקף ההתחסנות הגבוה בקבוצות הסיכון :

הדו”ח מציג גם לראשונה את מגמת תמונת הרמזור לפי יישובים, וכפי שניתן לראות כאן יש עלייה במספר היישובים האדומים בימים האחרונים.

בדו”ח אגף המודיעין  מסכמים המחברים כך :

נמשכים היקפי שיא בתחלואה הקשה ובמספר המאומתים החדשים – כ-1,000 מאושפזים במצב קשה במחלקות הקורונה בבתיה”ח (עמוד 3,( ומעל ל-9,000 מאומתים חדשים , שיעור החיוביים הממוצע עומד על יותר מ- 7% ברמה הארצית

זן הנגיף המוטנטי הבריטי – הזן החדש, שהנו מדבק בהרבה ביחס לזנים קודמים בכל קבוצות הגיל, בכלל זאת – גם בקרב ילדים, אחראי למגמת העלייה החריפה בתחלואה ובתמותה בבריטניה. מוערך כי הוא נוכח באוכלוסייה בישראל בהיקף גבוה (כנראה עשרות אחוזים) כמו גם בארצות אחרות באירופה וכי הוא משפיע על היקף התחלואה ועשוי אף להרחיב את השפעתו. תפוצתו ורמת המידבקות המוגברת מחייבות הקפדה יתרה על ההנחיות.

זן הנגיף המוטנטי הדרום אפריקאי – במהלך הימים האחרונים זוהו בוודאות לראשונה מקרי הדבקה מזן זה בישראל, אשר מוערך כי בדומה לזן הבריטי, גם הוא מדבק יותר מהזנים הקודמים. במחקר ראשוני מאוד הציג זן זה עמידות מסוימת לנוגדני מחלימים, אך נדרש מחקר נוסף לקביעת מידת עמידותו מול חיסון. עד שתבורר מידת הסיכון הנשקפת מזן זה, אנו ממליצים לנקוט צעדי מנע חריפים על מנת למנוע את התפשטותו – קטיעת שרשראות הדבקה שכבר החלו ומניעת כניסה נוספת שלו לישראל.

 ● לתת כתף : ישראל ממשיכה להוביל בעולם במספר החיסונים לנפש, השלימה כבר כ-2 מיליון מנות חיסון (מספר המתחסנים במנה ראשונה החל לרדת בימים האחרונים, לאור התחלת מתן חיסוני המנה השניה). השלמת חיסון האוכלוסייה המבוגרת (בני 60 ומעלה, 75% מתוכם חוסנו עד כה) תשפיע יותר מכל על הורדת היקף התחלואה הקשה והתמותה בטווח הקצר, לצד מודעות ציבורית, תמיכה באוכלוסייה המבוגרת וסיוע פעיל להשלמת חיסונה. בטווח הארוך יותר, גם לאחר חיסון בני ה-60 ומעלה יוותר סיכון לתחלואה קשה באוכלוסיה, עד להתחסנות רחבת היקף.

 ● בעולם שיא בהיקפי התמותה – יותר מ-15 אלף מקרי מוות בעולם ביממה החולפת, מתוכם כ-800,5 מקרים באירופה וכ-200,4 בארה”ב. מדינות רבות, בעיקר באירופה, מיישמות מדיניות סגרים בניסיון להאט את קצב התפשטות המגיפה בשטחן. עד כה, התחסנו יותר מ-17 מיליון איש בחיסונים מערביים, רובם המכריע בארה”ב, באנגליה ובישראל.

משרד הבריאות מעדכן על “מתיחת פנים” ותצוגה משופרת של תמונת המצב אודות התפשטות נגיף הקורונה בישראל, הנמצאת בקישור כאן.
מבין השיפורים:  
1.  ריכוז נכסי המידע בקישור, באמצעות הצגה בתפריט הראשי של קישורים נוספים למידע גולמי, למידע מרחבי ולדוחות אנליזה.
2.  ניהול נתוני מתחסנים, ברמה יומית ומצטברת, ובפילוחים שונים, כמו לפי מנת חיסון, ישוב וגיל.
3.  עיבודים נוספים של נתוני מאומתים, כמו ברמת ממוצע וממוצע נע.
4.  פילוחים נוספים של נתוני בדיקות, כמו ברמת בדיקות סקר.
5.  פילוחים נוספים של נתוני חולים קשים, כולל שינוי מצב חולי לקשה ברמה יומית.  
6.  פילוחים נוספים של נתוני תכנית הרמזור, כמו ברמה דו-שבועית.
פירוט נוסף והסברים, ראו גם במדריך למשתמש, המוצג בתפריט הראשי של האתר בצד ימין למעלה.  

**הערה: נתון תרשים גיל ויישוב הם בטווחי קבוצות. גיל מינימאלי לחיסון – 16.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה