Osteoarthritis

שכיחות גבוהה של תסמינים נוירולוגים בילדים המאושפזים עם COVID-19 (מתוך JAMA Neurol)

תסמינים נוירולוגים תועדו בשכיחות גבוהה בילדים ומתבגרים שאושפזו עם COVID-19, כך עולה מסדרת מקרים גדולה של ילדים שאושפזו בבתי חולים בארצות הברית ופורסמה בכתב העת JAMA Neurology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להבין את היקף וחומרת מעורבות נוירולוגית בקרב ילדים ומתבגרים עם אבחנה של זיהום בנגיף הקורונה. סדרת המקרים כללה ילדים מתחת לגיל ל-21 שנים, אשר אושפזו בין 15 במרץ ועד 15 בדצמבר, עם בדיקה חיובית לנגיף הקורונה ב-61 בתי חולים בארצות הברית, כולל 616 ילדים (36%) שענו על קריטריוני הגדרת תסמונת דלקתית רב-מערכתית בילדים. בחולים עם מעורבות נוירולוגית תועדו סימנים, תסמינים או תחלואה נוירולוגית בקבלה או במהלך האשפוז.

התוצאים העיקריים כללו את סוג וחומרת המעורבות הנוירולוגית, הנתונים המעבדתיים וההדמייתיים והתוצאים (תמותה או הישרדות עם חסרים נוירולוגים חדשים) בעת השחרור מבית החולים.

מדגם המחקר כלל 1,695 חולים (54% בנים, גיל חציוני של 8.1 שנים), כאשר ב-365 חולים (22%) תועדה מעורבות נוירולוגית. חולים עם מעורבות נוירולוגית היו בסיכון גבוה יותר לסבול מהפרעות נוירולוגיות ברקע (81 מבין 365 חולים, 22%), בהשוואה לאלו ללא תסמינים נוירולוגים (113 מבין 1,330 חולים, 8%), אך שיעור דומה של חולים היו בריאים קודם לכן (53% לעומת 54%). שיעור הילדים שענו על קריטריוני תסמונת דלקתית רב-מערכתית היה דומה בשתי הקבוצות (35% לעומת 37%, בהתאמה).

מבין החולים עם מעורבות נוירולוגית, 88% סבלו מתסמינים זמניים ושרדו ו-12% פיתחו מצבים מסכני-חיים אשר יוחסו ל-COVID-19, כולל אנצפלופתיה חמורה (15 חולים), אירוע מוחי (12 חולים), זיהום מערכת עצבים מרכזית/דה-מיילינציה (8 חולים), תסמונת גיליאן ברה (4 חולים) ובצקת מוחית פולמיננטית (4 חולים).

בהשוואה לחולים ללא מצבים מסכני-חיים, באלו עם מצבים מסכנים חיים תועד יחס נויטרופילים ללימפוציטים שהיה גבוה יותר (חציון של 12.2 לעומת 4.4) ושכיחות גבוהה יותר של ערכי D-Dimer של מעל 3 מיקרוגרם/מ”ל (49% לעומת 22%). מבין 43 חולים שפיתחו מעורבות נוירולוגית מסכנת חיים על-רקע COVID-19, 17 שורדים (40%) פיתחו חסר נוירולוגי חדש בעת השחרור מבית החולים ו-11 חולים (26%) הלכו לעולמם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בילדים ומתבגרים רבים המאושפזים בשל COVID-19 או תסמונת דלקתית רב-מערכתית בילדים תועדה מעורבות נוירולוגית, כאשר לרוב מדובר היה בתסמינים זמניים. מגוון מצבים נוירולוגים פטאליים ומסכני-חיים נקשרו עם COVID-19 והופיעו בשכיחות נמוכה.

JAMA Neurol 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

  • ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור פשוטה עשויה לסייע בזיהוי צורה חריגה של אלפא-סינוקלאין (Phosphorylated Alpha-Synuclein) ברמת דיוק גבוהה בחולים עם הפרעות נוירו-דגנרטיביות דוגמת מחלת פרקינסון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סינוקלאינפתיות כוללות מחלות פרקינסון, דמנציה עם גופיפי לואי, Multiple System Atrophy ו-Pure Autonomic Failure. בכל שנה מאובחנים כ-200,000 חולים חדשים בארצות הברית עם מחלת פרקינסון, דמנציה עם גופיפי […]

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.