Osteoarthritis

עדויות חדשות מעידות על שלושה פנוטיפים של COVID-19 (מתוך PLOS One)

קורונה

חוקרים זיהו שלושה פנוטיפים ייחודיים של COVID-19 בקרב חולים שפנו לחדרי מיון, כאשר נתונים אלו עשויים לסייע בבחירת הטיפול בחולים, כך פורסם בכתב העת PLOS One.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הרשומות הרפואיות הממוחשבות מ-14 בתי חולים במערב התיכון בארצות הברית ומ-60 מרפאות ראשוניות במינסוטה. הם אספו מידע אודות 7,538 חולים מאומתים לקורונה בין 7 במרץ ועד 25 באוגוסט בשנת 2020.

מבין 7,538 חולים, כ-14% (1,022 חולים) נדרשו לאשפוז ונכללו במחקר. מרבית החולים (60%) התייצגו עם פנוטיפ II של המחלה. בחולים שהתייצגו עם פנוטיפ II תועדה שכיחות נמוכה יותר של היסטוריה של מחלת כבד, בהשוואה לאלו עם שני הפנוטיפים האחרים. חולים אלו לרוב פיתחו מחלה בינונית, עם שיעורי תמותה של כ-10%.

כרבע מהחולים (23%) נכללו בקטגוריית פנוטיפ I, או הפנוטיפ הרע, אשר לווה בתוצאות הגרועות ביותר. בקבוצה זו תועדה השכיחות הגבוהה ביותר של תחלואה המטולוגית, כלייתית ולבבית. שיעור החולים הלא-לבנים בקבוצה זו היה הגבוה ביותר (38.8% לעומת 45.6% לעומת 60.7%, בהתאמה) ולא דוברי אנגלית (47.9% לעומת 39.2% לעומת 23.7%, בהתאמה). הפער הגזעי/תרבותי היה אחד הממצאים הבולטים של המחקר ומהווה מקור לדאגה בעיניי החוקרים, כאשר הם מצאו כי חולים שאינם דוברי אנגלית היו בסיכון מוגבר משמעותית לאשפוז.

חולים עם פנוטיפ I היו מבוגרים יותר מאלו עם פנוטיפ II ופנוטיפ III (67.2 שנים לעומת 60.9 שנים לעומת 58.6 שנים, בהתאמה). בנוסף, סמני דלקת היו הרבה יותר גבוהים בקרב חולים בקבוצה עם פנוטיפ I.

הקבוצה הקטנה ביותר הייתה של חולים עם פנוטיפ III, או הפנוטיפ הטוב ביותר (16.9% מהחולים), בו תועדו התוצאות הקליניות הטובות ביותר. באופן מפתיע, בקרב חולים אלו תועד השיעור הגבוה ביותר של מחלות נשימתיות, למרות ששיעורי התמותה והסיבוכים היו הנמוכים ביותר בחולים אלו. בקבוצה זו תועדה שכיחות גבוהה יותר של עישון, התמכרות לאלכוהול ונויטרופניה.

בקרב חולים בקטגוריית פנוטיפ III תועדה עליה של 10% בסיכון לאשפוז חוזר לבית החולים, בהשוואה לאלו עם פנוטיפ I או II. בקבוצה זו תועדה שכיחות גבוהה יותר של נשים, בהשוואה לפנוטיפים האחרים (57.6% לעומת 41.6% לעומת 53.4%, בהתאמה).

בסיכומו של דבר, פנוטיפ I ו-II לוו בעליה של פי 7.30 ופי 2.57, בהתאמה, לתמותה, בהשוואה לפנוטיפ III.

ממצאים אלו עשויים לסייע בבחירת הטיפולים המתאימים וגם בהבנה טובה יותר של התסמינים הממושכים הנותרים לאחר החלמה מזיהום בנגיף הקורונה. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

PLOS One 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה