Osteoarthritis

Fluoroquinolone קשור לסיבוכי מחלות אבי העורקים (Journal of the American College of Cardiology)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שפורסם ב-JACC הראה לראשונה במחקר גדול כי ישנו קשר מובהק בין השימוש באנטיביוטיקה fluoroquinolone לסיבוכים הקשורים לאבי העורקים בחולים עם מחלה ידועה באבי העורקים. כותבי המחקר ציינו כי “הפחתת השימוש ב-FQ [fluoroquinolone] בחולים מאושפזים עם מחלת אבי העורקים היא חיונית לבטיחות המטופלים. עם זאת, מחקרים רחבי היקף נוספים או ניסויים קליניים צריכים להעריך את בטיחות השימוש ב-FQ, הנחשבת לאנטיביוטיקה נוחה ויעילה, באוכלוסייה הכללית שאין לה גורמי סיכון, על מנת להימנע מבהלה מיותרת”.

במחקר עוקבה זה שנערך בטייוואן, אנשים עם דיסקציה ידועה של אבי העורקים או מפרצת ידועה באבי העורקים הראו סיכון גבוה יותר לתוצאים שליליים בתקופות בהן נחשפו ל-fluoroquinolone. המחקר הראה בתקופות אלו עלייה בשיעור המוות מכל הסיבות (HR מותאם – 1.61, רווח בר סמך 95% – 1.50-1.73), בשיעור המוות עקב סיבוך הקשור לאבי העורקים (HR מותאם – 1.80, רווח בר סמך 95% – 1.50-2.15), בשיעור הניתוחים הפתוחים באבי העורקים (HR מותאם – 1.49, רווח בר סמך 95% – 1.24-1.79) ובשיעור הכנסת הסטנטים באבי העורקים (HR מותאם – 1.64, רווח בר סמך 95% – 1.30-2.06). מנגד, המחקר הראה כי חשיפה לאמוקסיצילין לא הייתה קשורה לאף אחת מהתוצאות הללו במהלך תקופת מעקב ממוצעת של 3.5 שנים.

fluoroquinolone הואשם כבר בעבר כגורם להפרעות חדשות באבי העורקים במספר רב של מחקרים גדולים. עם זאת, מגבלות הניתוחים התצפיתיים הללו גרמו לפקפוק באשר לסיבתיות הקשר. הסיכונים האחרים של fluoroquinolone כוללים בעיות נפשיות וסיכון להפחתת רמות הסוכר בדם. עבודות קודמות קשרו גם את fluoroquinolone עם תופעות לוואי כמו תופעות הפטוטוקסיות, טורסד דה פואנט והפרעות רקמות חיבור.

“תחום נוסף שזקוק לבדיקה נוספת הוא הסכנה הפוטנציאלית של שימוש באנטיביוטיקה זו בחולים עם מחלות גנטיות הקשורות לאבי העורקים, כמו תסמונת מרפן, תסמונת לויס-דיץ, ומפרצות ודיסקציות משפחתיות באבי העורקים. בעקבות הפגמים התורשתיים בשלמות דופן אבי העורקים במחלות אלו, פלואורוקינולונים עלולים להחמיר את הפגיעה באבי העורקים ולעורר סיבוכים, אפילו בקרב מטופלים שטרם פיתחו הרחבה של אבי העורקים” ציין אחד ממחברי המחקר.

לכתבה ב-Medpage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה