Osteoarthritis

האם לתסמינים קרדיווסקולאריים השפעה על צריכת קפה? (Am J Clin Nutr)

מהערכת הרגלי צריכת קפה של קרוב ל-400,000 משתתפים עולה כי הרגלים אלו מושפעים מאוד מהבריאות הקרדיווסקולארית. במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים כי חולים עם יתר לחץ דם, אנגינה, או הפרעות קצב לב שתו קפה בכמות הרבה יותר קטנה מזו של אלו ללא מחלות אלו וכאשר הם שתו קפה, לרוב מדובר היה בקפה נטול קפאין.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם תסמינים קרדיווסקולאריים עשויים להשפיע על דפוסי צריכת קפה. הם אספו נתונים אודות 390,435 משתתפים ממוצא אירופאי במאגר UK Biobank, אשר היו בגילאי 39-73 שנים. המשתתפים דיווחו על הרגלי צריכת קפה עם מדידת לחץ דם וקצב לב בתחילת המחקר. תסמינים קרדיווסקולאריים בתחילת המחקר התבססו על אבחנות בבית החולים, רשומות של הרופא המטפל ו/או דיווח עצמי.

להערכת הקשר בין לחץ דם סיסטולי, לחץ דם דיאסטולי וקצב הלב עם צריכת קפה, החוקרים התבססו על רנדומיזציה מנדליאנית, המאפשרת שימוש במידע גנטי, דוגמת וריאנטים המשקפים קצב לב ולחצי דם גבוהים יותר, להערכת קשר סיבתי.

מהתוצאות עולה כי בקרב משתתפים עם יתר לחץ דם, אנגינה או הפרעות קצב לב תועדה נטיה גבוהה יותר לשתות פחות קפה המכיל קפאין ולדווח על שתיית קפה ללא-קפאין, בהשוואה לאלו שלא דיווחו על תסמינים אלו.

במשתתפים עם לחץ דם סיסטולי ודיאסטולי גבוה יותר על-בסיס הפרופיל הגנטי תועדה נטייה לשתיית כמות קטנה יותר של קפה המכיל קפאין בתחילת המחקר, עם עדויות גנטיות עקביות שתמכו בקשר סיבתי בבסיס הממצאים הלל.

עוד עולה מהנתונים כי באלו עם קצב לב מהיר יותר במנוחה עקב הפרופיל הגנטי תועדה נטייה גדולה יותר לבחור בקפה נטול-קפאין.

לממצאים אלו עשויות להיות השלכות משמעותיות. ראשית, הם מעידים כי גוף האדם יכול לווסת התנהגות בדרכים לא ידועות וכי כאשר דבר מה לא מרגיש טוב לאדם, יש ככל הנראה סיבה לכך. שנית, מהתוצאות עולה כי המצב הבריאותי מווסת בחלקו את כמות הקפה שהאדם שותה.

מהנתונים עולה אנשים משנים באופן טבעי את הרגלי צריכת קפה שלהם בהתאם ללחץ הדם ותסמיני דפיקות לב או קצב לב מהיר שלהם. מכאן עולה כי לא ניתן להסיק על היתרונות הבריאותיים או הנזקים האפשריים של צריכת קפה מהמחקרים שבחנו את ההשפעות של צריכת קפה.

Am J Clin Nutr. Published online March 12, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה