Osteoarthritis

קדם-סוכרת מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ומחלות כליה כרוניות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACC)

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-ACC (American College of Cardiology) עולה כי בחולים עם טרום-סוכרת, המוגדרת בנוכחות ריכוז המוגלובין מסוכרר בטווח בין 5.7% עד 6.4%, קיים סיכון מוגבר משמעותית למחלה קרדיווסקולארית טרשתית והיארעות מחלת כליות כרונית.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההיארעות המשולבת של אירועים קרדיווסקולאריים טרשתיים (מחלת עורקים כלילית, אירוע מוחי איסכמי, או מחלת כלי דם היקפית), מחלת כליות כרונית, או אי-ספיקת כליות, בקרב 336,709 מבוגרים במאגר UK Biobank, אשר בתחילת הדרך לא סבלו מאירועים אלו ולא מסוכרת מסוג 1.

ברוב המשתתפים (82%) ערכי הסוכר בדם היו תקינים בתחילת הדרך, עם ריכוז המוגלובין מסוכרר של פחות מ-5.7%; ב-14% תועדה טרום-סוכרת, עם המוגלובין מסוכרר בטווח 5.7% עד 6.4%; ב-4% תועדה אבחנה של סוכרת מסוג 2 על-בסיס ריכוז המוגלובין מסוכרר של 6.5% ומעלה או טיפול באינסולין.

שיעורי התוצא העיקרי עמדו על 24% בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2, 14% באלו עם טרום-סוכרת ו-8% באלו עם ערכי סוכר תקינים בתחילת הדרך. מרבית האירועים הללו כללו מחלה קרדיווסקולארית טרשתית, אשר תוארה ב-11% מהחולים עם מחלה קרדיווסקולארית טרשתית וב-17% מאלו עם סוכרת מסוג 2.

מניתוח נתונים שכלל קנון למשתנים דמוגרפיים וקליניים עלה כי נוכחות טרום-סוכרת לוותה בעליה משמעותית בשיעורי היארעות שלוש התוצאים שנבחנו, בהשוואה למשתתפים עם ערכי סוכר תקינים בדם בתחילת הדרך.

החוקרים מדווחים כי ריכוז המוגלובין מסוכרר של 5.0% לווה בהיארעות הנמוכה ביותר של כל אחד משלושת התוצאים שנבחנו. מניתוח סטטיסטי עלה כי חלה עליה משמעותית בסיכון למחלה קרדיווסקולארית טרשתית כאשר רמות המוגלובין מסוכרר היו בטווח 5.4-5.7%; עליה משמעותית בהיארעות מחלת כליות כרונית תוארה כאשר ריכוז המוגלובין מסוכרר היה בטווח 6.2-6.5% ועליה משמעותית בהיארעות אי-ספיקת לב החלה לבוא לידי ביטוי בנוכחות ריכוז המוגלובין מסוכרר של 7.0% ומעלה.

ממצאי המחקר מעידים כי טרום-סוכרת מלווה בסיכון מוגבר למחלות קרדיווסקולאריות טרשתיות ומחלת כליות כרונית גם ללא התקדמות לסוכרת מסוג 2. נתונים אלו מדגישים את חשיבות זיהוי והערכה מקיפה של גורמי סיכון למחלות לבביות ומטבוליות בחולים עם טרום-סוכרת, כולל שינויים תזונתיים, פעילות גופנית, ירידה במשקל וטיפול בהשמנה, הפסקת עישון ואיזון יתר לחץ דם ופרופיל שומנים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה