Osteoarthritis

הפסקת טיפול ב-Infliximab מלווה בסיכון מוגבר להישנות קוליטיס כיבית (The Lancet Gastroenterology & Hepatology)

מנתונים חדשים מיפן שפורסמו בכתב העת The Lancet Gastroenterology & Hepatology עולים שיעורי הישנות גבוהים של קוליטיס כיבית כאשר חולים שקיבלו טיפול ארוך-טווח ב-Infliximab (רמיקד) מפסיקים את הטיפול התרופתי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ארוך-טווח ב- Infliximab עלול להוביל לעליה בסיכון למחלות ממאירות או זיהומים. עם עליה במספר החולים המקבלים טיפול אחזקה ב- Infliximab עולות שאלות בנוגע להפסקת הטיפול התרופתי בחלק מהחולים.

במקר HAYABUSA בחנו החוקרים התוצאות ב-92 חולים עם קוליטיס כיבית תחת טיפול אחזקה ב- Infliximab ובהפוגה, כאשר מחצית מהחולים המשיכו בטיפול התרופתי והאחרים הפסיקו את התרופה.

לאחר 48 שבועות, 37 חולים (80%) שהמשיכו בטיפול ב- Infliximab עדיין היו בהפוגה, זאת בהשוואה ל-25 חולים (54%) שהפסיקו את הטיפול התרופתי (p=0.0076). לא תועדו אירועים חריגים חמורים בשתי הקבוצות.

החוקרים מדווחים כי 12 מבין 21 (57%) מהחולים שהפסיקו את הטיפול ב- Infliximab חידשו את הטיפול התרופתי ו-8 מהם (67%) השיגו הפוגה בתוך שמונה שבועות.

מהנתונים עולה כי כל החולים עם קוליטיס כיבית במחקר אשר הפסיקו את התרופה נטלו את הטיפול לפרק זמן ממושך והיו בהפוגה קלינית ואנדוסקופיה או עם פעילות אנדוסקופית קלה בתחילת המחקר. למרות זאת, בשיעור גבוה יותר משמעותית של חולים שהפסיקו את הטיפול התרופתי תועדה הישנות המחלה.

החוקרים כותבים כי יש מקום להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם כישלון טיפול ביולוגי קודם מנבא תוצאות שליליות לאחר הפסקת הטיפול התרופתי.

The Lancet Gastroenterology & Hepatology 2021

לידיעה ב-MDEdge

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.