Osteoarthritis

שיפור הישרדות ללא-התקדמות אך ללא שיפור בהישרדות כוללת עם Lutathera כנגד גידולים נוירו-אנדוקריניים (מתוך כנס ה- World Congress on Gastrointestinal Cancer)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-World Congress on Gastrointestinal Cancer עולה כי השיפור הדרמטי בהישרדות ללא-התקדמות גידולים נוירו-אנדוקריניים של המעי הדק לא תורגם לשיפור ההישרדות הכוללת.

במחקר NETTER-1 נערכה השוואה בין 177Lu-Dotatate (Lutathera) ובין טיפול סטנדרטי ב-Octreotide בחולים עם גידול נוירו אנדוקריני מתקדם, ממויין-היטב, חיובי לקולטנים לסומטוסטטין, באזור המעי הדק. התוצא העיקרי היה הישרדות ללא-התקדמות, כאשר מהנתונים עלה כי טיפול ב- Lutathera לווה בירידה של 82% בסיכון להתקדמות או תמותה (p<0.0001).

החוקרים מסבירים כי בקרב חולים שטופלו ב-Lutathera חציון משך ההישרדות הכוללת עמד על 48 חודשים, בהשוואה ל-36.3 חודשים בקרב חולים שטופלו ב-Octreotide. אעפ”י כן, ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית (P= 0.30). בעבר דווח על תוצאות מחקר NETTER-1 מהן עלה כי Lutathera לוה בעליה של כמעט פי חמש במשך הישרדות ללא-התקדמות, מ-8.4 חודשים ל-40 חודשים.

הישרדות כוללת הייתה תוצא משני של המחקר וניתוח הנתונים הושלם לאחר 158 מקרי תמותה או חמש שנים מגיוס החולה האחרון. מהממצאים עלה כי לאחר חציון משך מעקב של 76 חודשים תועדו 142 מקרי תמותה. מניתוח הנתונים עלה יתרון לזרוע Lutathera לעומת קבוצת הביקורת החלה מ-12 חודשים (91% לעומת 79.7%) ועד 60 חודשים (37.1% לעומת 35.4%) מתחילת המחקר.

החוקרים מציינים כי 36% מהחולים בזרוע הטיפול ב-Octreotide חצו לזרוע Lutathera וכי 26.3% אחרים קיבלו טיפולים סיסטמיים. מנגד, 12% מהחולים בזרוע Lutathera קיבלו טיפול נוסף בעת התקדמות מחלה ו-21.4% קיבלו טיפול סיסטמי אחר.

החוקרים השלימו ניתוח פוסט הוק להערכת ההישרדות, אשר לקח בחשבון את ההשפעה של חציית מטופלים מהטיפול התרופתי לטיפול ב- Lutathera ומצאו כי ההבדל לטובת Lutathera היה אף גדול יותר (48.0 חודשים לעומת 30.9 חודשים), אך ההבדל עדיין לא היה מובהק סטטיסטית.

לא ניתן לשלול כי גודל המדגם הקטן יחסית (231 חולים), הישרדות ארוכה באופן טבעי על-רקע גידולים אלו בהשוואה לגידולים אחרים ושיעור מעבר של 36% מהחולים מזרוע Octreotide לקבוצת טיפול ב- Lutathera תרמו כולם להעדר הבדל מובהק סטטיסטית בהישרדות הכוללת.

מהערכת הבטיחות לא עלו סוגיות בטיחות חדשות, כאשר הטיפול ב- Lutathera לווה בסיכון קטן לתסמונת מיאלודיספלסטית וכן תוארה רעילות כלייתית אפשרית, אם כי שיעורי רעילות כלייתית בדרגה 3 ומעלה היו נמוכים בשתי הקבוצות ועמדו על 5.4% עם Lutathera לעומת 3.6% עם Octreotide.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות השיפור המובהק שתועד בהישרדות ללא-התקדמות עם Lutathera לעומת Octreotide בחולים עם גידולים נוירו-אנדוקריניים של המעי הדק, לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית בהישרדות הכוללת של החולים.

מתוך כנס ה- World Congress on Gastrointestinal Cancer

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה