Osteoarthritis

עדויות חדשות תומכות במתן טיפול אנטיביוטי לפרק זמן קצר יותר בגברים עם זיהום בדרכי השתן (JAMA)

טיפול אנטיביוטי במשך שבעה ימים ב-Ciprofloxacin או Trimethoprim/Sulfamethoxazole במקרים חשודים לזיהום תסמיני בדרכי השתן בגברים ללא חום הינה גישה לא-נחותה בהשוואה לטיפול אנטיביוטי הניתן לפרק זמן של 14 ימים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA.

במטרה לקבוע את משך הזמן האופטימאלי לטיפול בגברים עם זיהום בדרכי השתן, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 272 גברים (גיל חציוני של 69 שנים) משני מרכזים רפואיים לטיפול ביוצאי צבא. כל המשתתפים קיבלו מרשם לטיפול אנטיביוטי ב-Ciprofloxacin או Trimethoprim/Sulfamethoxazole למשך שבעה ימים. מחצית מהגברים חולקו באקראי לאחר מכן להמשך הטיפול, בעוד שהמחצית השניה קיבלה פלסבו למשך 7 ימים.

החוקרים התמקדו בגברים שנטלו לפחות 26 מהמינונים ולא פספסו יותר משתי מנות עוקבות של הטיפול.

מהנתונים עולה כי הפוגה בתסמינים תועדה ב-93.1% מהגברים שנטלו טיפול אנטיביוטי למשך שבעה ימים ולאחר מכן קיבלו פלסבו, זאת בהשוואה ל-90.2% מהגברים שהמשיכו בטיפול אנטיביוטי להשלמת 14 ימי טיפול פעיל. ההבדל בין הקבוצות עמד על 2.9% וענה על שולי העדר-נחיתות שהוגדרו מראש.

מניתוח משני של התוצאות עלה כי התסמינים חלפו ב-91.9% מהגברים שקיבלו טיפול במשך שבעה ימים וב-90.4% מהגברים שטופלו לאורך 14 ימים.

לא תועדו הבדלים משמעותיים בהישנות תסמיני זיהום בדרכי השתן. כ-20% מהגברים שקיבלו טיפול במשך שבוע חוו אירועים חריגים, זאת בהשוואה ל-24.3% מהגברים שטופלו במשך שבועיים. האירועים החריגים כללו הפרעה בטיפול תרופתי בקומדין, רמות סוכר חריגות, שלשול, בחילות, כאבי ראש, סחרחורות, כאבי שרירים או מפרקים, בדיקות לקלוסטרידיום דיפיצילי ואלרגיה.

ממצאי המחקר תומכים במתן Ciprofloxacin או Trimethoprim/Sulfamethoxazole לפרק זמן של שבעה ימים בגברים עם חשד לזיהום תסמיני בדרכי השתן.

JAMA 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה