Osteoarthritis

שכיחות גבוהה של נזק לשריר הלב בחולים שנדבקו בקורונה אך ללא עליה בסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

קורונה

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ESC (European Society of Cardiology) עולה כי נזק לשריר הלב הופיע בשכיחות גבוהה בקרב חולים עם חשד ל-COVID-19, אך הסיכון לתמותה עקב נזק לשריר הלב לא היה גבוה יותר בחולים מאומתים לזיהום הנגיפי.

במסגרת המחקר הפרוספקטיבי בחנו החוקרים את רמות טרופונין I ברגישות גבוהה, אשר נבדקו בין 21 באפריל ועד 31 ביולי בשנת 2020 ב-2,196 חולים (גיל חציוני של 69 שנים, 53% נשים) אשר אושפזו באחד משלושה בתי חולים בסקוטלנד בחשד ל-COVID-19. המשתתפים היו במעקב לאורך תקופה ממוצעת של 228 ימים.

החוקרים בחנו את החשיבות הפרוגנוסטית של נזק לשריר הלב בחולים עם COVID-19 ואת מנגנון הפגיעה בשריר הלב.

מהנתונים עולה כי נזק לשריר הלב תועד ב-41% מהחולים שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה וב-25% מאלו שהיו שליליים בבדיקה לזיהוי הנגיף.

מבין אלו עם נזק לשריר הלב, המנגנון הנפוץ ביותר, נזק לא-איסכמי לשריר הלב, תועד ב-80% מהחולים עם COVID-19 וב-71% מהחולים המאושפזים מסיבה אחרת, ללא COVID-19. על-פי המחקר, אוטם לבבי מסוג 1 ומסוג 2, כמו גם נזק כרוני לשריר הלב, היו הרבה פחות נפוצים בשתי הקבוצות.

יתרה מזאת, נזק לשריר הלב זוהה כגורם מנבא בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה בכלל החולים (יחס סיכון מתוקן של 2.05, רווח בר-סמך 95% של 1.72-2.45), בין אם נמצאו חיוביים לזיהום ובין אם לאו (בחולים שליליים לזיהום, יחס סיכון של 1.95, רווח בר-סמך 95% של 1.61-2.36; בחולים חיוביים לזיהום, יחס סיכון של 1.24, רווח בר-סמך 95% של 1.08-5.09).

החוקרים כותבים כי העליה בסיכון לתמותה על-רקע נזק לשריר הלב לא היה גבוה יותר בחולים מאומתים ל-COVID-19, בהשוואה לאלו שהיו שליליים לזיהום הנגיפי.

מתוך כנס ה-ESC

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה