Osteoarthritis

עדויות נוספות תומכות בתועלת הקרדיווסקולארית של אוזמפיק (Diabetes Obes Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism מדווחים חוקרים על ניתוח נתונים חדש בו התבססו על קריטריוני מחלה קרדיווסקולארית במחקר REWIND ובחנו את תוצאות הטיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) במחקרי SUSTAIN 6 ו-PIONEER 6, מהן עולות תוצאות נוספות התומכות בתועלת הקרדיווסקולארית של האגוניסט לקולטן GLP-1.

במחקר REWIND, הטיפול ב-Dulaglutide (טרוליסיטי) הפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם לעומת פלסבו בחולים עם סוכרת מסוג 2, הן באלו עם מחלה קרדיווסקולארית מבוססת והן באלו עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. במחקרי SUSTAIN 6 ו-PIONEER 6 להערכת Semaglutide שימשו קריטריונים שונים להגדרת מחלה קרדיווסקולארית קיימת מאלו ששימשו במחקר REWIND.

כעת השלימו החוקרים ניתוח פוסט-הוק להערכת ההשפעה של אוזמפיק על סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים באוכלוסיית חולים ממחקרי SUSTAIN 6 ו-PIONEER 6, אשר סווגו מחדש לתתי-קבוצות סיכון קרדיווסקולארי על-פי הקריטריונים ששימשו במחקר REWIND.

במדגם המחקר שכלל 6,480 חולים, אחוז קטן יותר של חולים נכללו בקבוצת החולים עם מחלה קרדיווסקולארית קיימת על-בסיס קריטריוני REWIND, בהשוואה לקריטריונים המקוריים של המחקר (66.5% לעומת 83.8%, בהתאמה).

לאחר הסיווג מחדש של החולים, הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים היה נמוך יותר משמעותית בקרב מטופלים באוזמפיק, בהשוואה לפלסבו, בקבוצת החולים עם מחלה קרדיווסקולארית קיימת (יחס סיכון של 0.74, רווח בר-סמך 95% של 0.59-0.92) ונמוך יותר באופן שאינו מובהק סטטיסטית בקבוצת החולים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (יחס סיכון של 0.84, רווח בר-סמך 95% של 0.55-1.28).

ממצאים אלו מציעים כי ההשפעות הקרדיווסקולאריות של אוזמפיק עשויות להיות נכונות לחולים עם סוכרת לאורך ספקטרום רחב של סיכון למחלות לב וכלי דם.

Diabetes Obes Metab. 2021 Jul;23(7):1677-1680

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה