Osteoporosis

האם טיפול בפרוליה מלווה בסיכון מוגבר לזיהומים? (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism)

הטיפול ב-Denosumab (פרוליה) כנגד אוסטיאופורוזיס מלווה בשיעורי היארעות מוגברים של זיהומים חמורים, בהשוואה לפלסבו, אם כי הסיכון דומה לתרופות אחרות לטיפול באוסטיאופורוזיס, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה בראשות ד”ר טליה דיקר כהן מבית החולים בלינסון.

במסגרת המחקר ביקשו ד”ר דיקר-כהן ועמיתיה לבחון את הסיכון לאירועים חריגים חמורים על-רקע זיהום בקרב מטופלים בפרוליה, על-בסיס נתונים ממחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת הטיפול התרופתי. לאחר חיפוש במאגרי PubMed ו-Cochrane Central Register of Controlled Trials, החוקרים זיהו 33 מחקרים אקראיים ומבוקרים (22,253 משתתפים) להערכת הטיפול בפרוליה במינון 60 מ”ג, אחת לשישה חודשים, אל מול טיפול אחר (ביספוספנטים, Teriparatide, פלסבו).

ממצאי המחקר מעידים על עליה של 21% בשיעורי היארעות אירועים חריגים חמורים על-רקע זיהום בקבוצת המטופלים בפרוליה, בהשוואה לכל טיפול אחר (סיכון יחסי של 1.21), בעיקר זיהומים באזור אף-אוזן-גרון (סיכון יחסי של 2.66) ובמערכת העיכול (סיכון יחסי של 1.43).

עם זאת, מניתוח סטטיסטי נוסף עלה כי הסיכון היחסי היה דומה לזה שתועד עם טיפולים אחרים, עם יחס סיכון של 1.03 לכל זיהום ויחס סיכון לתמותה על-רקע זיהום של 0.50, אשר היו דומים בין הקבוצות. יתרה מזאת, מהשוואת הטיפול בפרוליה אל מול טיפולים פרטניים אחרים עלה סיכון יחסי מוגבר לזיהום חמור עם פרוליה, בהשוואה לפלסבו (סיכון יחסי של 1.23, 16 מחקרים), אך לא בהשוואה לטיפול בביספוספנטים או Teriparatide.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הממצאים מעידים על היארעות גבוהה יותר של אירועים חריגים חמורים על-רקע זיהום עם טיפול בפרוליה. אעפ”י כן, הסיכון הכולל לכל זיהום או תמותה על-רקע זיהום היה דומה עם טיפולים שונים.

Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, online January 3, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה