Osteoporosis

יעילות ובטיחות טיפול באינסולין חד-שבועי בחולי סוכרת (N Engl J Med)

טיפול חד-שבועי באינסולין מסוג Insulin Icodec הדגים פרופיל יעילות ובטיחות דומים לטיפול חד-יומי ב-Insulin Glargine (לנטוס) בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההנחה היא כי הפחתת תדירות מתן זריקות אינסולין בזאלי עשויה לשפר את הקבלה וההיענות לטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2. תכשיר Insulin Icodec הינו אנאלוג של אינסולין בזאלי הנועד לשימוש חד-שבועי ומצוי בשלבי פיתוח לטיפול בסוכרת.

החוקרים השלימו מחקר בן 26 שבועות, אקראי, כפל-סמיות, בשלב 2, להערכת היעילות והבטיחות של Insulin Icodec פעם בשבוע, בהשוואה לטיפול חד-יומי בלנטוס בחולים שלא קיבלו בעבר טיפול ארוך-טווח באינסולין, בהם נקבעה אבחנה של סוכרת מסוג 2 שאינה מאוזנת היטב (המוגלובין מסוכרר בטווח 7.0-9.5%) תחת טיפול במטפורמין, עם או ללא מעכב DPP-4.

התוצא העיקרי היה השינוי בריכוז המוגלובין מסוכרר מתחילת המחקר עד לאחר 26 שבועות. עוד בחנו החוקרים תוצאי הבטיחות, כולל אירועי היפוגליקמיה ואירועים חריגים על-רקע טיפול באינסולין.

מדגם המחקר כלל 247 משתתפים שחולקו באקראי לטיפול ב-Icodec או Glargine. מאפייני הבסיס היו דומים בשתי הקבוצות; ריכוז המוגלובין מסוכרר עמד על 8.09% בקבוצת הטיפול פעם בשבוע ועל 7.96% בקבוצת הטיפול היומי.

לאחר 26 שבועות, השינוי הממוצע המשוער בריכוז המוגלובין מסוכרר מתחילת המחקר עמד על 1.33%- בקבוצת הטיפול ב-Icodec, בהשוואה ל-1.15%- בקבוצת הטיפול בלנטוס, עם ריכוז המוגלובין מסוכרר ממוצע של 6.69% ו-6.87%, בהתאמה.

שיעורי אירועי היפוגליקמיה בחומרה בדרגה 2 (ריכוז סוכר בדם מתחת ל-54 מ”ג/ד”ל) או בדרגה 3 (ליקוי קוגניטיבי חמור) היו נמוכים, עם 0.53 אירועי לשנת-מטופל ב-Icodec ו-0.46 אירועים לשנת מטופל ב-Glargine, ללא הבדל מובהק סטטיסטית בין הקבוצות. בדומה, לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית בין שתי הקבוצות בשיעור אירועים חריגים מרכזיים על-רקע אינסולין ושיעורי תגובות רגישות-יתר ותגובות באתר הזריקה היו נמוכים. מרבית האירועים החריגים היו קלים ולא תועדו אירועים חריגים חמורים שיוחסו לתרופות המחקר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות ובטיחות אינסולין חד-שבועי לטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2.

N Engl J Med 2020; 383:2107-2116

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה