Osteoporosis

האם יש תועלת לבדיקות צפיפות עצם עוקבות בנשים תחת טיפול נוגד-ספיגה כנגד אוסטיאופורוזיס? (J Clin Endocrinol & Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים תחת טיפול נוגד-ספיגה כנגד אוסטיאופורוזיס חלה ירידה קטנה מאוד בצפיפות העצם בבדיקות חוזרות ולכן עולה ספק בנוגע לחשיבות של בדיקות חוזרות להערכת צפיפות העצם באוכלוסיה זו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת בכל הנוגע לבדיקות צפיפות עצם עוקבות בנשים תחת טיפול באוסטיאופורוזיס. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעור הנשים עם תגובה תת-אופטימאלית לטיפול נוגד-ספיגה על-פי שתי הגדרות שונות לשינוי בצפיפות העצם בבדיקות עוקבות.

מחקר העוקבה כלל נשים לאחר-מנופאוזה בגילאי 40 שנים ומעלה, אשר קיבלו טיפול נוגד-ספיגה והשלימו שלוש בדיקות עוקבות להערכת צפיפות העצם. החוקרים קבעו את שיעור הנשים בהם נרשמה ירידה משמעותית בצפיפות העצם בעמוד השדרה או בירך בין הבדיקות או בנוכחות ירידה בצפיפות העצם מתחילת המחקר עד לבדיקה האחרונה.

מדגם המחקר כלל 1,369 נשים, כאשר מרווח הזמן בין בדיקות צפיפות עצם עמד על 3.0 ו-3.2 שנים, בהתאמה. במרווח הזמן בין הבדיקה הראשונה והשנייה, ב-3.2% וב-6.5% מהנשים תועדה ירידה בצפיפות העצם בעמוד השדרה או בירך; ב-8.0% וב-16.9% נרשמה ירידה בצפיפות העצם בעמוד השדרה או בירך בין בדיקת צפיפות העצם השניה והשלישית, אך רק ב-1.4% תועד אובדן חוזר בצפיפות עצם בין הבדיקה הראשונה והשנייה ובין הבדיקה השניה והשלישית.

ממצאי המחקר מטילים ספק בחשיבות בדיקות עוקבות להערכת צפיפות העצם בנשים המקפידות על טיפול נוגד-ספיגה כנגד אוסטיאופורוזיס.

J Clin Endocrinol & Metab 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה