Ovarian Cancer

האם ריכוזי האסטרדיול בחלב פרה בישראל מהווים גורם סיכון לסרטן שד, שחלות ורירית הרחם ?/מאמרן של ד”ר גילה בן דוד וטל חייקין ב’הארץ”

במאמר המתפרסם היום באתר “הארץ” ע”י ד”ר גילה בן דוד, רופאת נשים ומומחית לפוריות וטל חייקין , דיאטנית קלינית, בעלת קליניקה לטיפול בהשמנה וסוכרת וחברה בפורום צמחונות וטבעונות של עמותת הדיאטנים עתיד, מעלות המחברות שאלות מטרידות באשר לכמות האסטרוגנים הנמצאים בחלב הפרה בישראל, ולאפשרות שהכמות הקיימת עלולה להוות גורם סיכון להתפתחות סרטן. (שד, שחלות ורירית הרחם)

בסקירתן הן מתייחסות לנתון רמת האסטרדיול שדווחה להן ע”י המועצה לחלב שהגיע ל-9.8 ננורגרם לליטר חלב.

בעוד שמועצת החלב, בהתבסס על חוות דעת של אנדוקרינולוג מומחה, טענה שכמות זו אינה חריגה ושלא סביר שתהיה לה השפעה ביולוגית/רפואית כלשהיא (על בסיס מחקר מסויים שבחן ריכוזי אסטרדיול בבשר המיובא ליפן מארה”ב ושבו נמצא ריכוז דומה של אסטרדיול) , המחברות טוענות שמודבר בריכוז  של פי 600 מזה הקיים בבשר ביפן, ושמחברי אותו מחקר בדיוק מעלים חשש שלנתון זה יש השפעה על העלייה בשכיחות סרטן שד, שחלות ורירית הרחם ביפן.

המחברות מודות שגם האיחוד האירופאי אינו מגביל שיווק חלב מועשר באטסרדיול, אך מציינות כי האיחוד מכיר בסיכונים הקשורים לצריכת חלב מועשר באסטרדיול.

למאמר המלא ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה