Ovarian Cancer

היסטוריה של טיפול אונקולוגי כנגד ממאירות בבית החזה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך כנס ASCO)

קורונה

טיפול אונקולוגי קודם עשוי להשפיע על הסיכון לתמותה בקרב חולים עם ממאירויות בבית החזה שפיתחו COVID-19 , כך עולה מנתוני מאגר TREAVOLT שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Society of Clinical Oncology.

מדגם המחקר כלל 400 חולים עם חציון מעקב של 33 ימים מאבחנת COVID-19. הנתונים כוללים מידע אודות חולים מצפון ודרום אמריקה, אירופה, אפריקה, אסיה ואוסטרליה. מבין 400 החולים, 169 החלימו, 141 הלכו לעולמם ו-18 עדיין היו מאושפזים בבתי חולים בעת בחינת הנתונים. בסה”כ, 334 חולים נדרשו לאשפוז ו-33 חולים אושפזו ליחידת טיפול נמרץ. חציון משך האשפוז עמד על 10 ימים.

במרבית החולים הייתה היסטוריה של סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer) ומרביתם אובחנו עם מחלה בשלב IV. מרבית החולים היו גברים (63.3-70.2%) ומרביתם היו מעשנים בהווה או בעבר (77.5%-86.9%). חציון מדד מסת הגוף עמד על 24-25 ק”ג למטר בריבוע ו-35-46.4% מהחולים היו עם מדד תפקודי אפסי לפי סולם ECOG.

מרבית החולים אובחנו עם COVID-19 על-פי בדיקת RT-PCRף אם כי בחלק מהחולים האבחנה נקבעה על-בסיס הממצאים הקליניים בלבד.

באשר לסיבוכי COVID-19, החוקרים מדווחים כי 71% מהחולים שהלכו לעולמם פיתחו דלקת ריאות או שינויים דלקתיים בריאה, ב-49.6% נקבעה אבחנה של תסמונת מצוקה נשימתית חדה, 14.9% פיתחו כשל רב-מערכתי, 12.1% אובחנו עם אלח-דם ו-5.7% עם הפרעות קרישה.

מבין אלו שהחלימו מהזיהום, 59% פיתחו דלקת ריאות או שינויים דלקתיים בריאה, ב-4.1% נקבעה אבחנה של תסמונת מצוקה נשימתית חדה, 3% פיתחו הפרעות קרישה, 0.6% אובחנו עם אלח-דם ולא תועדו מקרים של כשל רב-מערכתי.

בקרב חולים שהחלימו תועדה שכיחות גבוהה יותר של העדר מחלות רקע בתחילת הדרך, כאשר קרוב לשליש (31.2%) מהחולים שהלכו לעולמם סבלו לפחות ממחלת רקע אחת. מחלות הרקע הנפוצות ביותר כללו יתר לחץ דם, מחלת ריאות חסימתית כרונית, מחלת כלי דם, סוכרת ואי-ספיקת כליות.

מבין החולים שהלכו לעולם, כשליש (33.4%) היו מטופלים במעכבי ACE או ARB, 27% נטלו נוגדי-קרישה פומיים ו-23.4% טופלו בסטרואידים בעת אבחנת COVID-19. מבין המחלימים, 20.7% היו מטופלים במעכבי ACE או ARB, 18.3% נטלו נוגדי-קרישה ו-14.2% היו תחת טיפול בסטרואידים בעת אבחנת הזיהום הנגיפי.

מבין החולים שהלכו לעולמם, 46.8% קיבלו טיפול כימותרפי, 22% קיבלו טיפול אימונותרפי, 18.2% היו בעבר תחת טיפול ממוקד ו-9.2% השלימו טיפול קרינתי. מבין אלו שהחלימו, כשליש (33.7%) קיבלו טיפול כימותרפי, 26.6% קיבלו טיפול אימונותרפי, 19.5% טופלו בטיפולים ממוקדים ו-14.2% השלימו טיפול קרינתי.

מהנתונים עולה כי מרבית מקרי התמותה (79.4%) יוחסו ל-COVID-19, 10.6% יוחסו לממאירות, 8.5% יוחסו לממאירות ו-COVID-19 ו-1.4% ממקרי התמותה היו מסיבה לא-ידועה.

בניתוח רב-משתני גורמי סיכון לתמותה כללו גיל מעל 65 שנים, מדד ECOG של 1, טיפול קודם בסטרואידים וקבלת טיפול כימותרפי בלבד או בשילוב עם אימונותרפיה. החוקרים לא זיהו הבדל בסיכון לתמותה לפי מין, מדד מסת גוף, הרגלי עישון, שלב מחלה, או סוג הממאירות. לטיפול ב-COVID-19 לא הייתה משמעתית על תוצאות המחלה הזיהומית.

מתוך כנס ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה