Ovarian Cancer

עליה בסיכון לרטינופתיה בחולי סוכרת מסוג 2 לאחר ניתוח קטרקט (JAMA Network Open)

חולים עם סוכרת מסוג 2 מצויים בסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית לאחר ניתוח קטרקט, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

במטרה להבין את הסיכון הכרוך בניתוח קטרקט בחולים עם סוכרת וללא רטינופתיה, החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי שכלל 972 משתתפים במחקר Singapore Epidemiology of Eye Diseases Study, כולל 1,734 עיניים.

בתחילת המחקר, 163 עיניים טופלו בניתוח קטרקט. במהלך שש שנות מעקב, ניתוחי קטרקט בוצעו ב-187 עיניים נוספות.

מבין 350 עיניים לאחר ניתוח קטרקט, ב-22% התפתחה רטינופתיה סוכרתית, זאת בהשוואה לשיעור של 14.1% מבין 1,384 עיניים בהן לא בוצע ניתוח קטרקט. לאחר תקנון לגיל, מין, מוצא אתני, משך סוכרת ומספר גורמים אחרים, החוקרים מצאו כי הסיכון היחסי לרטינופתיה סוכרתית עמד על 1.70 בחולים לאחר ניתוח קטרקט.

החוקרים מציינים כי מחקר קודם מצא כי ניתוח קטרקט עשוי לפגוע בזרימת הדם לרשתית ולפגוע במחסום דם-נוזל בעין, עם עדות לעליה ברמות חלבוני דלקת בנוזל הזגוגית לאחר ניתוח קטרקט. מנתונים אלו עולה כי ייתכן וגורמים אלו יחדיו מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית לאחר ניתוח קטרקט.

ממצאים אלו מחזקים את המחשבה לפיה בחולי סוכרת עם קטרקט נדרש איזון הולם של גורמי הסיכון הסיסטמיים, כולל איזון הדוק של רמות הסוכר בדם ולחץ הדם, עוד בטרם שוקלים השלמת ניתוח קטרקט.

JAMA Network Open 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה