Ovarian Cancer

דחק על-רקע COVID-19 עשוי להשפיע על המחזור החודשי בנשים צעירות (מתוך כנס מטעם ה-American Society for Reproductive Medicine)

בנשים תחת רמות דחק מוגברות במהלך מגפת הקורונה תועד סיכוי גבוה יותר לשינויים במחזורי הווסת, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Society for Reproductive Medicine.

מגפת הקורונה החמירה גורמים אחרים המובילים לחרדה, דוגמת יציבות כלכלית ובידוד חברתי. בנשים צעירות, המתחים הללו עלולים לתרום לאי-סדירות של המחזורים.

מדגם המחקר כלל 12,302 משתתפות שהשתמשו באפליקציית פוריות למכשיר הטלפון החכם של חברת Ovia Health. החוקרים מצאו כי 36% מהמשיבות דיווחו על שינוי כלשהו במחזור הווסת ו/או תסמינים. הנשים דיווחו בשכיחות הגבוהה ביותר כי המחזור החל מוקדם או מאוחר מהרגיל (87%), כמו גם דימומים כבדים יותר (27%) ותסמינים משמעותיים יותר (29%), כולל כאבי גב, התכווצויות והפרשות.

בקרב אלו שחוו שינויים במחזור תועדו לרוב רמות דחק גבוהות מהממוצע, כפי שנקבע לפי מדד Perceived Stress Scale, בהשוואה לאלו ששללו שינויים במחזור (8.5 לעומת 8.3, בהתאמה; p<0.05). עם זאת, ללא תלות בשינויים המדווחים במחזור, בכל המשיבות תועדו מדדי דחק מוגברים משמעותית במהלך המגפה, בהשוואה למצב לפני המגפה.

שינויים במחזור בשל דחק עשויים להשפיע על הניסיון להרות או בהתמודדות עם הפרעות פוריות. למעלה ממחצית מהמשיבות סברו כי הדחק תרם לשינויים בתסמינים או במחזור החודשי שלהן. יתרה מזאת, שיעור גבוה יותר של נשים סברו כי חיסון כנגד נגיף הקורונה השפיע על המחזור החודשי שלהן. עם זאת, הסקר לא כלל הערכה אם הנשים קבלו את החיסון כנגד הנגיף וישנם מספר אתרים הבוחנים כיום את הקשר האפשרי בין החיסון ובין שינויים במחזור החודשי.

בסיכומו של דבר, רמות דחק בנשים בגיל הפוריות היו גבוהות יותר משמעותית במהלך מגפת הקורונה, בהשוואה למצב לפני המגפה.

מתוך כנס מטעם ה-American Society for Reproductive Medicine

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה