Ovarian Cancer

מהו משטר הטיפול כנגד סרטן מעי גס ורקטום בעל הסיכוי הגבוה ביותר לפגיעה בכליות? (מתוך Researchsquare)

מבין משטרי הטיפול הכימותרפי השונים כנגד סרטן מעי גס ורקטום גרורתי, משלב FOLFIRI עם Bevacizumab הינו פרוטוקול הטיפול בעל הסיכוי הגבוה ביותר להוביל לנזק כלייתי חד, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו באתר Researchsquare וטרם עברו סיקור עמיתים.

במסגרת המחקר נבחנו הנתונים אודות 472 חולים (גיל חציוני של 62 שנים) עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי אשר קיבלו משלב טיפול משולש FOLFOX או FOLFIRI עם Bevacizumab או Cetuximab.  התפקוד הכלייתי, כפי שנקבע לפי קצב הפינוי הגלומרולארי, נבחן כל שלושה חודשים לאורך שנה אחת.

מהממצאים עולה כי עם כל ארבעת משטרי הטיפול, חציון קצב הפינוי הגלומרולארי ירד מ-90.9 מ”ל/דקה בתחילת הדרך ל-80.1 מ”ל/דקה לאחר שנה אחת. חציון קצב פינוי גלומרולארי לאחר שנה אחת בקרב 97 החולים בזרוע הטיפול במשלב FOLFIRIעם Bevaciuzmab ירד בהיקף הגדול ביותר עד 74.9 מ”ל/דקה. 

ההיארעות הכוללת של נזק כלייתי חד לאחר שנה אחת עמדה על 9.1%. ההיארעות הנמוכה ביותר של נזק כלייתי חד תועדה בקרב 57 החולים שטופלו במשלב FOLFOX עם Cetuximab (2.1%) והייתה הגבוהה ביותר באלו שטופלו במשלב FOLFIRI עם Bevacizumab (19.2%).

מהנתונים עולה כי גיל מעל 64 שנים, מדד מסת גוף נמוך מ-18.5 ק”ג/מ2 ופרוטאינוריה נקשרו כולם עם קצב פינוי גלומרולארי נמוך יותר. מנגד, טיפול בתרופות נוספות, מחלות רקע ומשטרי טיפול כימותרפי אחרים לא השפיעו משמעותית על הסיכון להתפתחות נזק כלייתי חד.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על מספר גורמים פרוגנוסטיים לנזק כלייתי חד בחולים אלו, גיל כולל מבוגר, מדד מסת גוף נמוך, פרוטאינוריה, כמו גם משטרי טיפול הכוללים Bevacizumab, בפרט משלב FOLFIRI עם Bevacizumab.

מתוך Researchsquare

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה